Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Κυβερνητική απάτη η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό

tags :
ΚΚΕ: Κυβερνητική απάτη η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό
Πίσω από αυτήν την κυβερνητική κοροϊδία κρύβεται η ενεργοποίηση του πιο αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αναφέρει το ΚΚΕ
Κυβερνητική απάτη χαρακτηρίζει την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό το ΚΚΕ, το οποίο κάνει λόγο για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.
«Πίσω από την κυβερνητική κοροϊδία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, κρύβεται η ενεργοποίηση του πιο αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση), με τον οποίο  καταργούνται μόνιμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για το ύψος του κατώτατου μισθού, που θα καθορίζεται πλέον με υπουργική απόφαση και με βάση τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται ότι ακόμα και αν δοθούν ορισμένα ψίχουλα – πρόκληση στους εργαζόμενους, για προεκλογική χρήση, η αντεργατική νομοθεσία “θα ζει και θα βασιλεύει”» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «όπως σημειώνει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτσης δηλώνει δικαιωμένος για αυτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ».
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να απορρίψουν την κυβερνητική απάτη και να δυναμώσουν την πάλη τους για κατάργηση του “νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου”, όλων των μνημονιακών νόμων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, όπως προτείνει η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης