Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Η Κύπρος είχε ανακτήσει την εμπιστοσύνη πριν βγει από το μνημόνιο

Γεωργιάδης: Η Κύπρος είχε ανακτήσει την εμπιστοσύνη πριν βγει από το μνημόνιο
Δεν περιμέναμε την ολοκλήρωση του προγράμματος για να κάνουμε κινήσεις για την έξοδο από τις αγορές τόνισε ο κ.Γεωργιάδης
Την θέση ότι η Κύπρος είχε ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών πολύ πριν βγει από το μνημόνιο διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην πρόσφατη επιτυχημένη έκδοση 10ετούς ομολόγου με την οποία άντλησε το ποσό των 1,5 δις ευρώ με επιτόκιο 2,4%.
«Η Κύπρος χρειάστηκε δυόμισι χρόνια για να περάσει από την κατηγορία «σκουπίδια» των οίκων αξιολόγησης στην επενδυτική βαθμίδα.
Είχαμε αρχίσει να κάνουμε κινήσεις για εξόδους στις αγορές δύο χρόνια πριν βγούμε από το Μνημόνιο.
Δεν περιμέναμε απλώς την ολοκλήρωση του προγράμματος» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης.
Όπως είπε, η Κύπρος δεν χρειάστηκε δημοσιονομικό «μαξιλαράκι» διότι «η Λευκωσία είχε αποκαταστήσει την πρόσβασή της στις αγορές δύο χρόνια πριν την έξοδο και είχε εκδώσει 10ετή τίτλο ενώ ήταν σε πρόγραμμα».
Πάντως έσπευσε να σημειώσει ότι το προηγούμενο δεκαετές ομόλογο που είχε χρησιμοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν πάνω από το 4%, ενώ στην νεότερη έκδοση το ομόλογο διαμορφώθηκε στο 2,4%.
«Το Α και το Ω είναι η ανάπτυξη και η οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα.
Όταν υπάρχουν αυτά όλα γίνονται πιο εύκολα καθώς όταν υπάρχει ανάπτυξη, σε συνδυασμό με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, δεν χρειάζεται η επιβολή μέτρων και πρόσθετων φόρων» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης