Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε υψηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,11% και τα 1.209,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει σε υψηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,11% και τα 1.209,60 δολ. ανά ουγγιά
Η πτώση του αμερικανικού δολαρίου παρέχει στήριξη στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (20/9) ο χρυσός, παραμένοντας σε υψηλά μίας εβδομάδας, καθώς οι εξελίξεις που αφορούν το εμπόριο παρέχουν ώθηση στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.209,60 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το δολάριο υποχωρεί κατά -0,12% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,10% στις 94,03 μονάδες.
Οι αναφορές ότι οι δασμοί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στις εισαγωγές αγαθών διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα απ' ότι αναμενόταν αρχικά έφεραν πιέσεις στο δολάριο, το οποίο αντιμετωπίζεται κατά τους τελευταίους μήνες ως «επενδυτικό καταφύγιο».
Το αμερικανικό νόμισμα βρέθηκε επίσης υπό πίεση μετά τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν θα προχωρήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε εμπορική συμφωνία την τρέχουσα εβδομάδα.
Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve κατά την ερχόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα φέρει νέες πιέσεις στον χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης