Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Οι ροές λόγω αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE στο επίκεντρο – Ήπια άνοδο βλέπουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Οι ροές λόγω αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE στο επίκεντρο – Ήπια άνοδο βλέπουν οι αναλυτές
Οι αγορές του εξωτερικού θα δώσουν την τάση, αναμένονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε τράπεζες και επιλεκτικές τοποθετήσεις σε βαριά χαρτιά
Με το βλέμμα στραμμένο στις ροές που σχετίζονται με τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών FTSE θα είναι σήμερα και αύριο οι επενδυτές και οι ροές αυτές θα επηρεάσουν την πορεία της αγοράς.
Αναλυτές αναφέρουν πως περιμένουν συνέχιση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες αλλά και επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Δεν αποκλείουν συνέχιση της ανοδικής κίνησης με ήπιους ρυθμούς αλλά σημειώνουν πως η τάση θα δοθεί από τις αγορές του εξωτερικού.  
Επιπλέον εισηγμένες που δημοσιεύουν αποτελέσματα θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών.
Υγεία και Profile δημοσίευσαν καλά αποτελέσματα, ενώ μικρή μείωση κατέγραψαν τα EBITDA της Πλαίσιο και λίγο μεγαλύτερη τα καθαρά κέρδη της Έλτον.
 
Euroxx
Περιμένουμε η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και οι ροές που σχετίζονται με τις αλλαγές να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές θα συνεχιστούν.
 
Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ ίσως προσπαθήσει να δοκιμάσει και υψηλότερα επίπεδα.
 
Beta
Στη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε μεταβλητότητα για μία ακόμη φορά με την τάση να δίνεται από τις αγορές του εξωτερικού.
Πιστεύουμε πως η μετακύλιση από χρημοτοοικονομικές μετοχές σε άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα συνεχιστεί και θα οδηγήσει σε μία ακόμη θετική συνεδρίαση, ωστόσο περιορισμένης έκτασης.
Το roadshow της ΕΧΑΕ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Λονδίνο.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης