Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιος Καψώχας; Τα κατορθώματα Κωστόπουλου στην ΕΡΤ με κάλυψη κυβέρνησης

tags :
Ποιος Καψώχας; Τα κατορθώματα Κωστόπουλου στην ΕΡΤ με κάλυψη κυβέρνησης
Οι καρατομήσεις διαφωνούντων, οι απειλές σε όποιον αντιδρά, η αναξιοκρατία, ο ρόλος Καλφαγιάννη, τα κόλπα με τις μεικτές παραγωγές και τα έξοδα για … κομμωτήρια
Έλλειμμα διαφάνειας, συνδιοίκηση με συνδικαλιστές, μεικτές παραγωγές και ασταμάτητο και χωρίς μέτρο λιβανιστήρι στην κυβέρνηση συνθέτουν την εικόνα της σημερινής ΕΡΤ υπό την ηγεσία του κ. Βασίλη Κωστόπουλου.
Και μπορεί η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να ήταν οι πρωτοφανείς κα απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί Καψώχα για την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά στην πραγματικότητα η εξέλιξη αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο από μια πορεία ραγδαίας οργανωτικής παρακμής την τελευταία χρονιά.
Η αναξιοκρατία, τα «ψυγεία» σε ικανούς δημοσιογράφους αποτελούν πλέον καθημερινότητα στην ΕΡΤ όπου οι τοποθετήσεις σε πολλές περιπτώσεις γίνονται με κριτήρια άγνωστα (αλλά σε κάθε περίπτωση κομματικά) και πάντως χωρίς καν να τηρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις.

Όποιος αντιδρά τον διώχνουν

Το τι συμβαίνει στην ΕΡΤ άλλωστε αποτυπώθηκε πρόσφατα με τη δημόσια αντίδραση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κου Θαλασσινού σε πρακτικές του επικεφαλής της ΕΡΤ κ. Κωστόπουλου.
Είχε προηγηθεί η μεγάλη κόντρα του κ. Κωστόπουλου με τον πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Διονύση Τσακνή ο οποίος και τελικά απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν ξεσπάσει άγριες δημόσιες κόντρες για τις επιλογές Κωστόπουλου.  
Ο κ. Γιώργος Θαλασσινός καταλόγισε στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Β. Κωστόπουλο παράτυπες διαδικασίες, αποκλεισμό ικανών στελεχών, έλλειψη λογοδοσίας και κυρίως έλλειψη στρατηγικού οράματος για τη Δημόσια Τηλεόραση.
Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι μετήλθε διαφόρων τρικ για να τοποθετήσει δικό του άνθρωπο που δεν είχε τα προσόντα υπεύθυνο του Ραδιοφώνου.
Μίλησε για συνδικαλιστές που δεν εργάζονται, Γενικούς Διευθυντές χωρίς πτυχία και υπεύθυνους διευθύνσεων που δεν γνωρίζουν καν Αγγλικά.
Είχαν όμως προηγηθεί και  άλλα έργα από τον κ. Κωστόπουλο όπως η καθαίρεση του Περικλή Βασιλόπουλου από τη θέση του επικεφαλής του  ΚΕΕΠ (Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών) την οποία κατείχε αδιάλειπτα από το 2006 (αν εξαιρέσει κάποιος την περίοδο που είχε κλείσει η ΕΡΤ) και η αντικατάσταση του από αθλητικό συντάκτη ο οποίος παραιτήθηκε δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του για να αντικατασταθεί από πρόσωπο που δεν ήταν σε πίνακα κατάταξης υποψηφίων αφού τέτοιος δεν υπήρχε.
Πριν από τον κ. Βασιλόπουλο ήταν η υπόθεση του τεχνικού Διευθυντή κ. Νίκου Μιχαλίτση (μέλους του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος είχε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Καλφαγιάννη αλλά και θεωρούσε λάθος εξ αρχής την επιλογή Κωστόπουλου για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο κ. Κωστόπουλος άλλωστε  δεν είναι… χθεσινός στην ΕΡΤ καθώς έχει διατελέσει στο παρελθόν νομικός σύμβουλος και είχε απομακρυνθεί στο διάστημα από το 2005-2009 για να επιστρέψει μέσω δικαστικής απόφασης. 
Ο κ. Μιχαλίτσης σε επιστολή παραίτησης είχε προβεί σε σωρεία καταγγελιών για απομάκρυνση άξιων στελεχών ενώ είχε φωτογραφίσει ως υπεύθυνο τον κ. Νίκο Παππά ότι αδιαφορεί για τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ.

Ο ρόλος Παππά - Κρέτσου

Στην πραγματικότητα η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αφήνει να εξελίσσεται η συγκεκριμένη κατάσταση στην ΕΡΤ και σε περιόδους όπου φουντώνει η αντιπαράθεση εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος που δεν έχει καμία ευθύνη και ταυτόχρονα φταίνε όλοι όσοι αντιδρούν αλλά κυρίως η αντιπολίτευση και αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν ίσως και μια δεκαετία παλαιότερα πριν η Ελλάδα εισέλθει σε καθεστώς μνημονίων.
Την ίδια τακτική άλλωστε ακολούθησε και μετά τις δημόσιες αναφορές του δημοσιογράφου Αντώνη Αλαφογιώργου για το καθεστώς των μεικτών παραγωγών προβαίνοντας σε συγκεκριμένες αναφορές για την εκπομπή του κ. Σεραφείμ Κοτρώτσου.
Ο δημοσιογράφος ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση ενώ στη συνέχεια ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κρέτσος εξέφρασε την ελπίδα να επιληφθεί η δικαιοσύνη χαρακτηρίζοντας «αφέλεια» την κίνηση του δημοσιογράφου και απειλώντας τον εμμέσως λέγοντας ότι θα πρέπει να κληθεί να αποδείξει αυτά που λέει.
Άλλωστε η λογική της απειλής και της απαξίωσης με τη θεωρεία «τι άλλο θέλετε αφού έχετε μια μισθωτή δουλειά στην ΕΡΤ» η κυβέρνηση προσπαθεί να ποδηγετήσει τους δημοσιογράφους.
Επιπλέον κατά την προσφιλή μέθοδο της σαλαμοποίησης και της θεωρίας του δήθεν συμψηφισμού προανήγγειλε ότι θα ελεγχθεί και τι γινόταν στο παρελθόν.

Τα κόλπα με τις παραγωγές

Στο παρόν πάντως σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος το κόστος της εκπομπής «Η επόμενη μέρα» που παρουσιάζει ο κ. Σεραφείμ Κοτρώτσος ανέρχεται σε 286.966 ευρώ (80 επεισόδια) ή 3.587 ευρώ ανά εκπομπή «Άλλη διάσταση» κοστίζει 175.992 ευρώ (120 επεισόδια) και η «Δεύτερη ματιά» (89 επεισόδια) 183.212 ευρώ. 
Όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντινόπουλος «Η πρώτη εκπομπή απασχολεί μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που καλύπτουν όμως και άλλες ανάγκες της ΕΡΤ.
Γι’ αυτό και οι παρουσιαστές, σχολιαστές ή και ρεπόρτερ των μεικτών ενημερωτικών εκπομπών «Άλλη διάσταση», «Δεύτερη ματιά» και «Επόμενη μέρα», με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, θα συνδράμουν το επόμενο διάστημα στην κάλυψη της επικαιρότητας με «έρευνα, σχολιασμό, ρεπορτάζ θεμάτων που έχουν προετοιμάσει και σε άλλες εκπομπές παρόμοιου περιεχομένου με τις ανωτέρω εκπομπές ή και σε δελτία ειδήσεων, ως σχολιαστές επικαιρότητας».
Η παροχή της επιπλέον αυτής εργασίας είναι χωρίς κόστος για την ΕΡΤ, δηλαδή δωρεάν, και απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο η συγκατάθεση του εκτελεστή παραγωγού και των ιδίων»!!!!!
Η πραγματικότητα πάντως για τις μεικτές παραγωγές ή και για τις εξωτερικές παραγωγές είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αφορούν συγκεκριμένους δημοσιογράφους οι οποίοι πρόσκεινται κομματικά στο ΣΥΡΙΖΑ.
Στις μεικτές παραγωγές η ΕΡΤ προσφέρει προσωπικό το κόστος του οποίου δεν προσδιορίζεται και ουσιαστικά μέσω της σύμβασης μεικτής παραγωγής πληρώνεται ο δημοσιογράφος με ποσό που δεν μπορεί να αποδειχτεί.
Και αυτό διότι η ΕΡΤ συνάπτει σύμβαση με την εταιρία παραγωγής και αυτή με τη σειρά της με το δημοσιογράφο.
Το περιεχόμενο της σύμβασης της εταιρίας παραγωγής με το δημοσιογράφο είναι άγνωστο.
Έτσι η ΕΡΤ μπορεί να περηφανεύεται ότι δεν απασχολεί δημοσιογράφους με συμβάσεις.
Κατά τα λοιπά αν κάποιος ανατρέξει στη διαύγεια όπου σε πολλές περιπτώσεις τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται είναι ελλιπή μπορεί να διαπιστώσει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.
Για παράδειγμα στη σύμβαση χορηγίας της Αθλητικής Κυριακής που έχει υπογραφεί με τη stoiximan των Μάρη και Μπόμπολα υπάρχει δημοσίευση ορθής επανάληψης της απόφασης του ΔΣ της ΕΡΤ αλλά το αρχικό κείμενο απλά έχει εξαφανιστεί από τη διαύγεια.
Επίσης εμφανίζονται υψηλές δαπάνες για «κομμωτική τέχνη» δηλαδή για κομμωτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δαπάνες εκτός έδρας τεχνικών που μεταβαίνουν με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στην Βόρεια Ελλάδα και αναρτήσεις δαπανών προς φυσικά πρόσωπα που δεν αναφέρουν αιτιολόγηση.
Υπό αυτές τις συνθήκες το ερώτημα είναι που πηγαίνουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Αυτά όμως ίσως να μην έχουν σημασία όταν η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο γνωστός συνδικαλιστής κ. Καλφαγιάννης κάθε φορά που τίθεται θέμα για τις πρακτικές Κωστόπουλου εκδίδει και από μια ανακοίνωση που επιτίθεται κατά όσων αντιδρούν και τους στοχοποιεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης