Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 8,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 30,9%-22,1%

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 8,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 30,9%-22,1%
Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της MRB
Προβάδισμα της τάξεως των 8,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η MRB για το Star.
Ειδικότερα, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 30,9% στην πρόθεση ψήφου, με το κυβερνών κόμμα να περιορίζεται στο 22,1%.
Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής, με 6,5%.
Συγκεκριμένα:

ΝΔ 30,9%

ΣΥΡΙΖΑ 22,1 %

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%

ΚΚΕ 5,9%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%

ΑΝΕΛ 1,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%

ΠΟΤΑΜΙ 1 %

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,1 %

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,4%

ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ 3,6%

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Παράσταση νίκης

Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά (48,8%) στις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».
Συγκεκριμένα, το 65,2 % των ερωτωμένων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα «μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας», το 35,8% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 26% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Υψηλό είναι όμως και το ποσοστό της απάντησης «κανένας», που ανέρχεται στο 33,7%.

Αξιολόγηση εμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%.

Αξιολόγηση εμφάνισης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.

Ποιανού οι προτάσεις ήταν πιο πειστικές;

Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες απαντούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.
Στο ερώτημα «ποιου η πολιτική πρόταση πιστεύετε ότι βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους», το 31% απαντά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα), ενώ το 28,9% απαντά η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα).
Οι ερωτώμενοι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, έναντι ποσοστού 17,9% που πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης