Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τοποθέτηση ανεξάρτητων ελεγκτών στις εισηγμένες του FTSE 25 μελετούν Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ΧΑ

tags :
Τοποθέτηση ανεξάρτητων ελεγκτών στις εισηγμένες του FTSE 25 μελετούν Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ΧΑ
Διαγραφή συμβολαίων αύριο 21/9  με φυσική παράδοση και καταβολή τιμήματος 4,80 ευρώ που ήταν η χαμηλότερη τιμή του υποκείμενου τίτλου
Προς την τοποθέτηση ανεξάρτητων ορκωτών ελεγκτών στις εισηγμένες εταιρείες του FTSE 25 σε πρώτη φάση μελετά η διοίκηση του ΧΑ με την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, κατά τη διάρκεια του road show στο Λονδίνο.
Η επενδυτική κοινότητα εδώ και καιρό και συγκεκριμένα από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli Follie ζητούσε από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της αγοράς.
Η τοποθέτηση ανεξάρτητων ελεγκτών σίγουρα θα φέρει και αντιδράσεις αφού μια τέτοια κίνηση θέτει σε αμφισβήτηση τους ορκωτούς ελεγκτές που σήμερα ελέγχουν τις εισηγμένες.
Όμως οι αρμόδιες αρχές φαίνεται πως είναι αποφασισμένες να λάβουν μέτρα και να περιορίσουν τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο ΧΑ η υπόθεση της Folli Follie
Το θέμα της Folli Follie έχει απασχολήσει αρκετά τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων που βρίσκονται στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του road show.
Πάντως το road show χαρακτηρίζεται από πενιχρό ενδιαφέρον το οποίο μάλιστα είναι ακόμα χαμηλότερο του περσινού.
Εισηγμένη της υψηλής κεφαλαιοποίησης που πέρυσι είχε 26 ραντεβού, χθες (19/9) είχε μόλις 6.
Στο θέμα του σκανδάλου της Folli Follie πάντως την Παρασκευή κλείνει ένας κύκλος που έχει να κάνει με το θέμα του παραγώγου
Θα γίνει διαγραφή με φυσική παράδοση και καταβολή τιμήματος 4,80 ευρώ που ήταν η χαμηλότερη τιμή του υποκείμενου τίτλου ήτοι της μετοχής.
Έτσι δεν θα κινδυνεύσουν να «κοκκινίσουν» κωδικοί και να γίνουν αναγκαστικές πωλήσεις άλλων τίτλων από τις χρηματιστηριακές αλλά και οι σορταρισμένοι θα λάβουν το κέρδος τους.
Βέβαια, ίσως οι σορταρισμένοι να ήθελαν να δουν τη μετοχή να ξαναδιαπραγματεύεται προκειμένου να τη δουν σημαντικά χαμηλότερα, αλλά προς το παρόν ακόμα η αγορά περιμένει να δει τα αποτελέσματα του 2017 και τελειώνει η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων εξαμήνου.
Υπενθυμίζεται πως το ΧΑ είχε σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως σε συνέχεια της από 12/6/2018 ανακοίνωσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  σχετικά με την εταιρία FOLLI-FOLLIE Α.Ε.Β.Τ.Ε. καθώς και τις μέχρι σήμερα εξελίξεις με βάση τις οποίες δεν έχουν αρθεί οι λόγοι αναστολής, θα πραγματοποιηθεί διαγραφή των ΣΜΕ επί των μετοχών της FOLLI-FOLLIE την Παρασκευή 21/09/2018  κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 2.6.12 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
 
Συνοπτικά, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:
 
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής 21/09/2018, θα διαγραφούν όλες οι σειρές του ΣΜΕ επί των μετοχών της FOLLI-FOLLIE και οι ανοιχτές θέσεις θα λήξουν αναγκαστικά την ημέρα διαγραφής κατά τρόπο αυτοδίκαιο και ο διακανονισμός θα πραγματοποιηθεί με φυσική παράδοση έναντι καταβολής του τιμήματος, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εισαγωγής του προϊόντος όπως ορίζονται στην Απόφαση 12 του ΧΑ.
Για τον υπολογισμό των χρηματικών υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών θα ληφθεί υπόψη η τελευταία δημοσιευμένη τιμή της υποκείμενης αξίας πριν τη διαγραφή του Παραγώγου, ήτοι η τιμή των 4,80 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης