Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος στον χρυσό λόγω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,41% και τα 1.207,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος στον χρυσό λόγω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,41% και τα 1.207,80 δολ. ανά ουγγιά
Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας προκάλεσαν πτώση του δολαρίου
Ανοδικά κινούνται σήμερα Τετάρτη (19/9) οι τιμές του χρυσού, καθώς το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, περί τις 2:10 μ.μ. η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,41% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.207,80 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά.
Από τον Απρίλιο του 2018, όταν και βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, μέχρι και σήμερα, το πολύτιμο μέταλλο έχει απωλέσει το 12% της τιμή του, εν μέσω αύξησης των επιτοκίων και κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων.
«Για το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο διάστημα, ο χρυσός είναι πιθανό να διαπραγματευτεί εντός του έυρους μεταξύ των 1.190 και των 1.210 δολ. ανά ουγγιά», σχολίασε ο αναλυτήτς της Wing Fung Precious Metals, Peter Fung, προσθέτοντας ότι «υπάρχει ορισμένη ζήτηση στη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ».
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,16% στις 94,07 μονάδες, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα επιβάλει αντίμετρα σε βάρος αμερικανικών αγαθών αξίας 60 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, οι νέοι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ από τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Πεκίνο υπέβαλε καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) κατά των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης