Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποχωρεί ο CEO της Danske Bank λόγω σκανδάλου - Συνεχείς οι καταγγελίες για «ξέπλυμα» χρήματος

tags :
Αποχωρεί ο CEO της Danske Bank λόγω σκανδάλου - Συνεχείς οι καταγγελίες για «ξέπλυμα» χρήματος
Σύμφωνα με την Hermitage Capital, η Danske αποτέλεσε κόμβο για οικονομικό έγκλημα από το 2007 έως το 2015
Την παραίτησή του από διευθύνων σύμβουλος της Danske Bank, υπέβαλε ο Thomas Borgen, καθώς πλέον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής του στο σκάνδαλο «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, υπάρχουν σοβαρές "ενδείξεις" ότι το εσθονικό υποκατάστημα της Danske Bank χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ο κ. Borgen δήλωσε ότι ήταν σαφές ότι η Danske Bank δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ευθύνες της και εξέφρασε τη λύπη του.
Η δανική τράπεζα δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει πόσα χρήματα πιστεύονταν ότι "ξεπλύθηκαν" μέσω του εσθονικού υποκαταστήματός της μεταξύ του 2007 και του 2015.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι παρακολουθούσαν «πολύ στενά» την υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα, «εξαιτίας της πολύ σοβαρής φύσης και του πεδίου εφαρμογής της υπόθεσης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα μέσα στο έτος, ο Bill Browder, συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hermitage Capital, κατέθεσε μήνυση στην τράπεζα, κατηγορώντας την για «βαρεία αμέλεια, ξέπλυμα χρήματος και συναφή αδικήματα».
Σύμφωνα με τον Browder, η Danske αποτέλεσε κόμβο για οικονομικό έγκλημα από το 2007 έως το 2015, καθώς περισσότερα από 8 δισεκ. δολάρια από παράνομους πόρους σε Ρωσία, Μολδαβία και Αζερμπαϊτζάν διοχετεύτηκαν μέσω της εσθονικής επιχείρησης και στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης