Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στο πετρέλαιο παρά την αύξηση των αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο +0,06% και τα 79,08 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή άνοδος στο πετρέλαιο παρά την αύξηση των αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο +0,06% και τα 79,08 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,67 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (19/9) το πετρέλαιο, μετά τα μεικτά πρόσημα που εμφάνισε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε άνοδος στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,08 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% στα 69,67 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, στα 397,1 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Μάλιστα, τα παραπάνω στοιχεία ήταν πλήρως αντίθετα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της τάξεως των 2,7 εκατ. βαρελιών.
Παράλληλα, οι επενδυτές διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις που αφορούν την εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον για επιβολή νέων δασμών 10% σε κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων.
Αργότερα εντός της εβδομάδας οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετείχαν στη συμφωνία για τον πετρέλαιο αναμένεται να έχουν συνάντηση στην Αλγερία, με πηγές του Οργανισμού να αναφέρουν στο Reuters ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια άμεση ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης