Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάπα Research: Μειώνεται η ψαλίδα στο 4,9% με την ΝΔ στο 24,7% έναντι 19,8% του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτη με 7,9% η ΧΑ

Κάπα Research: Μειώνεται η ψαλίδα στο 4,9% με την ΝΔ στο 24,7% έναντι 19,8% του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτη με 7,9% η ΧΑ
Στο 12,5% οι αναποφάσιστοι, σε άνοδο ο δικομματισμός
Μειώνεται η ψαλίδα στο 4,9% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά τις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Έθνος.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κερδισμένος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να κερδίζει 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο ποσοστό του τον Ιούλιο του 2018 (ήταν στο 17,8%), ενώ ενισχυμένη εμφανίζεται και η ΝΔ κατά 1,4% (από 23,3% που ήταν τον Ιούλιο του 2018)
Βάσει της μέτρησης, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 24,7% έναντι 19,8% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,9% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,7% και το ΚΚΕ με 5,6%.
Από εκεί και πέρα το Ποτάμι λαμβάνει 1,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, η Ένωση Κεντρώων 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα 1,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%.
Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 12,5% ενώ η αποχή φτάνει στο 7%



Στη λεγόμενη καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να κρατάει την πρώτη θέση με 32% αν και ο Αλέξης Τσίπρας με 27% ανεβάζει το ποσοστό του κατά τρεις μονάδες.
Ωστόσο, το 37% προτιμά κανέναν από του δύο.
Στη παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 58% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.


Το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών έναντι 44% είναι υπέρ, ενώ το 43% των πολιτών ζητά να ακυρωθεί έστω και μονομερώς το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει σε ποιους τομείς προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας και σε ποιους ο Κ. Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα στην υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, στη μείωση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή, στην αύξηση των μισθών και στη μη περικοπή των συντάξεων, ενώ ο κ.Μητσοτάκης προηγείται στην αύξηση των επενδύσεων, στην ενίσχυση της ανάπτυξης, στη μείωση της φορολογίας και στη μείωση της ανεργίας.



Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θέση των πολιτών για το τι θα πρέπει να πράξει η κυβέρνηση σχετικά με το μέτρο της περικοπής των συνταξεων, καθώς η πλειοψηφία δηλαδή το 43% καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμα και μονομερώς στην ακύρωση του μέτρου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης