Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Σ. Αραβίας

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Σ. Αραβίας
Άνω των 69 δολ. το αμερικανικό αργό και άνω των 79 δολ. το Brent
Η φημολογία ότι, παρά την επικείμενη μείωση των ποσοτήτων ιρανικού πετρελαίου που κινούνται στην αγορά, η Σ. Αραβία και κατά συνέπεια ο ΟΠΕΚ δεν προτίθεται να καλύψουν αυτό το κενό, ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε ισχυρή άνοδο τις τιμές του μαύρου χρυσού.
Κέρδη 1,4% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2018 του αμερικανικού αργού (WTI) στα 69,85 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τα 70,42 δολάρια.



Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2018 για το Brent, με άνοδο που ξεπέρασε το 1% στα 79,06 δολάρια και με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 79,73 δολάρια.
Οι υπουργοί Ενέργειας των κρατών μελών του ΟΠΕΚ αλλά και άλλων παραγωγών πετρελαίου θα συναντηθούν την Κυριακή 23/9 προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο υπάρχει συμμόρφωση με την πρόσφατη συμφωνία για την παραγωγή.



Πηγές του ΟΠΕΚ υποστήριξαν στο πρακτορείο Reuters, ότι ο οργανισμός δεν προτίθεται να λάβει κάποια μέτρα εάν διαπιστώσει ότι κάποιο από τα μέλη του δεν ακολουθεί πλήρως τους κανόνες.
Παράλληα δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλείται πηγές της Σ. Αραβίας, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα είναι απόλυτα ευχαριστημένη με τιμές πετρελαίου κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης