Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για τις μονοπωλιακές τακτικές των αυτοκινητοβιομηχανιών ανοίγει η Κομισιόν

Έρευνα για τις μονοπωλιακές τακτικές των αυτοκινητοβιομηχανιών ανοίγει η Κομισιόν
Η Κομισιόν σκληραίνει τη στάση της στις κολοσσιαίες αυτοκινητοβιομηχανίες 
Έρευνα εις βάθος για τις πρακτικές που ακολούθησαν οι κολοσσιαίες αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να αποφύγουν τον ανταγωνισμό, ανοίγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα (18 Σεπτεμβρίου 2018), διά στόματος της Επιτρόπου Margrethe Vestager.
Ειδικότερα, η έρευνα αφορά τις BMW, Daimler και Volkswagen (ο όμιλος περιλαμβάνει τις Volkswagen, Audi, Porsche)
«Η Επιτροπή διερευνά το κατά πόσον οι BMW, Daimler και VW συμφώνησαν να μην ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την ανάπτυξη σημαντικών συστημάτων για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών από βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα.
Αυτές οι τεχνολογίες έχουν στόχο να καταστήσουν τα επιβατικά αυτοκίνητα λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον.
Εάν αποδειχθεί, αυτή η συμπαιγνία μπορεί να έχει αρνηθεί στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα, παρά την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στους κατασκευαστές», είπε χαρακτηριστικά.
Η Επίτροπος σημείωσε πως η έρευνα θα επικεντρωθεί σε πληροφορίες που δείχνουν ότι οι εταιρείες συμμετείχαν σε μυστικές συνατήσεις.
«Η διεξοδική έρευνα θα έχει ως στόχο να διαπιστώσει εάν η συμπεριφορά των BMW, Daimler και VW παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τις συμπράξεις και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών για τον περιορισμό ή τον έλεγχο της τεχνικής ανάπτυξης.
Σε αυτό το στάδιο, η Επιτροπή δεν έχει ενδείξεις ότι οι εταιρείες συνεργάζονται μεταξύ τους σε σχέση με τη χρήση παράνομων συσκευών ήττας για να εξαπατήσουν τις κανονιστικές δοκιμές».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης