Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διπλή προσφυγή από τις τράπεζες για διορισμό διοίκησης και ειδική διαχείριση στο Mega

tags :
Διπλή προσφυγή από τις τράπεζες για διορισμό διοίκησης και ειδική διαχείριση στο Mega
Η Grant Thornton αναμένεται να αναλάβει τη διαδικασία - Σε λειτουργία η εταιρία ανεξάρτητα αν εκπέμπει ή όχι
Αίτηση για την υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης καθώς και αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης  κατέθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες.
Η αίτηση ειδικής διαχείρισης  θα συζητηθεί στις 30 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες την Ειδική Διαχείριση θα αναλάβει η Grant Thornton η οποία γνωρίζει την πραγματική εικόνα του Mega.
Η ελεγκτική θα προχωρήσει σε αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων και θα κρίνει αν θα πουληθούν αυτοτελώς η σε κομμάτια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία θα παραμείνει σε λειτουργία ακόμα και αν ανακληθεί η άδεια εκπομπής από το ΕΣΡ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση από το ΣτΕ στο οποίο έχει προσφύγει το Mega.
Επισημαίνεται ότι για να προχωρήσει η διαδικασία Ειδικής Διαχείρισης θα πρέπει προηγούμενα να έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση καθώς το Mega είναι ακέφαλο και δεν μπορούν να γίνουν κοινοποιήσεις των προσφυγών για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.
Οι τράπεζες προνοώντας προς αυτή την κατεύθυνση προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αιτούμενες το διορισμό διοίκησης πράγμα που εκτιμάται ότι θα γίνει πριν τις δικαστικές διαδικασίες των αιτήσεων ειδικής διαχείρισης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης