Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ισραήλ εκφράζει τη «λύπη» του για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου - Eπιρρίπτει ευθύνη στον Assad και το Ιράν

Το Ισραήλ εκφράζει τη «λύπη» του για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου - Eπιρρίπτει ευθύνη στον Assad και το Ιράν
Το Ισραήλ εκφράζει τη «λύπη» του για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου - Eπιρρίπτει ευθύνη στον Assad και το Ιράν
Το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα τη «λύπη» του για τον θάνατο των 15 μελών του πληρώματος ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου που καταρρίφθηκε κατά λάθος από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα η οποία στόχευε ισραηλινά αεροσκάφη, όμως επέρριψε την ευθύνη για το επεισόδιο στο καθεστώς του Assad και στους συμμάχους του.
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να συνομιλήσει σήμερα με τον ρώσο πρόεδρο V. Putin, δήλωσε ισραηλινός διπλωματικός αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, πρόσθεσε πως η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί «σύντομα», αλλά δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.
Νωρίτερα η ίδια πηγή είχε δηλώσει πως το Ισραήλ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με ρώσους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους «σε όλα τα επίπεδα».
Στο μεταξύ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν επίσης με ανακοίνωσή τους πως η αεροπορία τους, η οποία διεξήγε επιδρομή στη Συρία όταν καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροπλάνο, εκμεταλλεύθηκε αυτό το τελευταίο ως κάλυψη για να διαφύγει από τα συριακά πυρά, όπως είπαν ρώσοι αξιωματούχοι.
Στην ανακοίνωση αυτή, που αποτελεί την πρώτη δημόσια ισραηλινή αντίδραση στα χθεσινοβραδινά γεγονότα, ο στρατός υποστηρίζει πως τα αεροσκάφη του είχαν επιτεθεί σε μια εγκατάσταση του συριακού στρατού απ' όπου συστήματα, που χρησιμεύουν στην κατασκευή όπλων ακριβείας, παραδίδονταν για λογαριασμό του Ιράν στο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Το Ιράν και η Χεζμπολάχ, δύο από τους μεγάλους εχθρούς του Ισραήλ, είναι επίσης, μαζί με τη Ρωσία, οι κύριοι υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
«Το Ισραήλ εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο των μελών του πληρώματος του ρωσικού αεροπλάνου που καταρρίφθηκε τη νύκτα από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα», ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
«Το Ισραήλ θεωρεί το καθεστώς του Assad, ο στρατός του οποίου κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο, πλήρως υπεύθυνο γι' αυτά τα επεισόδια», πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης