Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικά κέρδη στη Wall Street, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας

Επιφυλακτικά κέρδη στη Wall Street, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας
Με επιφυλακτικά κέρδη άνοιξε σήμερα (18/9/2018) η Wall Street, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 26.102 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 26.133 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% υψηλότερα, στις 7.939 μονάδες.


H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα επιβάλει δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολ., καθώς και ότι αυτοί οι δασμοί θα αυξηθούν στο 25% τον Ιανουάριο του 2019.
«Εάν η Κίνα λάβει αντίμετρα εναντίον των αγροτών μας ή άλλων βιομηχανιών, θα προχωρήσουμε άμεσα στην τρίτη φάση, η οποία αφορά δασμούς σε εισαγωγές επιπρόσθετων προϊόντων αξίας περίπου 267 δισ. δολ.», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «έχουμε γίνει πολύ ξεκάθαροι σχετικά με το είδος των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν και έχουμε δώσε στην Κίνα κάθε ευκαιρία ώστε να μας φερθεί πιο δίκαια».
Η «απάντηση» της Κίνας δεν άργησε να έρθει, με το Πεκίνο να ανακοινώνει σήμερα την επιβολή νέων δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολ.
Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας, οι δασμοί θα εφαρμοστούν στις 24 Σεπτεμβρίου και τα ποσοστά θα κυμαίνονται από 5% έως 10%, ενώ θα επιβληθούν σε 5.207 αμερικανικά προϊόντα.
Νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ένσταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των ΗΠΑ, για τους δασμούς που σχεδιάζει να επιβάλει από τις 24 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση Trump.
Στήριξη στους αμερικανικούς δείκτες προσφέρει ο τεχνολογικός κλάδος, με τη μετοχή της Apple να ενισχύεται κατά 1,1%, της Amazon να σημειώνει άνοδο 1,5% και της Netflix να κινείται κατά 1,6% υψηλότερα.
Την ίδια ώρα, οι μετοχές των Boeing και Caterpillar -εταιρειών που θεωρούνται «ευαίσθητες» σε θέματα του εμπορίου λόγω της μεγάλης τους έκθεσης στο εξωτερικό- ενισχύονται κατά 0,8% και 1,6% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης