Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο στόχαστρο της Κίνας θα μπουν οι τεχνολογικές μετοχές των ΗΠΑ

Goldman Sachs: Στο στόχαστρο της Κίνας θα μπουν οι τεχνολογικές μετοχές των ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλουν πρόσθετους δασμούς 200 δισ. δολ. στην εισαγωγή κινεζικών προϊόντων
Την εκτίμηση ότι στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, επόμενος στόχος του Πεκίνου θα είναι οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές εξέφρασε αναλυτής της Goldman Sachs.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στον νέο γύρο αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ο Peter Oppenheimer, υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας, δήλωσε ότι η Κίνα ενδέχεται να επιβάλλει δασμούς σε βιομηχανικά εξαρτήματα που θα επηρεάσουν την αλυσίδα εφοδιασμού.
Στο πλαίσιο αυτό, οι πρώτες που θα επηρεαστούν είναι οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.
«Ο στόχος ενδέχεται να είναι οι τεχνολογικές εταιρείες που θα είναι ο βασικός οδηγός για την bull αγορά στις ΗΠΑ αλλά και άλλου» δήλωσε στο CNBC ο Oppenheimer.
Η Κίνα έχει δηλώσει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε αντίποινα μετά τις νέες ανακοινώσεις από την Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα θα μπορούσε να «απαντήσει» και μέσω της αύξησης του κόστους των προϊόντων στα αμερικανικά καταστήματα κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο του πληθωρισμού.
Όσον αφορά την επίδραση στην παγκόσμια ανάπτυξη, ο Oppenheimer εκτίμησε ότι θα είναι σχετικά μικρή, ενώ προειδοποίησε ότι ο αντίκτυπος στην εμπιστοσύνη και στις επενδυτικές αποφάσεις θα είναι μπορούσε να επιβαρύνει τα assets υψηλότερου κινδύνου.
Τέλος, δήλωσε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στις μετοχές και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, που έχουν αρχίσει να φαίνονται φθηνά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης