Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim Jong Un: Η σύνοδος με τις ΗΠΑ έφερε σταθερότητα, αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο

Kim Jong Un: Η σύνοδος με τις ΗΠΑ έφερε σταθερότητα, αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο
Ο Kim έδωσε τα εύσημα στον νοτιοκορεάτη πρόεδρο για το γεγονός ότι κατέστησε δυνατή την «ιστορική» σύνοδο κορυφής με τον Trump στη Σιγκαπούρη
Η σύνοδος που είχε τον περασμένο Ιούνιο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, έφερε γεωπολιτική σταθερότητα, δήλωσε σήμερα (18/9/2018) ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, τονίζοντας ότι αναμένει περαιτέρω πρόοδο.
Οι δηλώσεις του Kim έγιναν κατά τη διάρκεια επίσημων συνομιλιών που πραγματοποιεί σήμερα με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Moon Jae-in, στην Πιονγκγιάνγκ, στον οποίο ο βορειοκορεάτης ηγέτης έδωσε τα εύσημα για το γεγονός ότι κατέστησε δυνατή την «ιστορική» σύνοδο κορυφής με τον Trump στη Σιγκαπούρη.
«Χάρη σε αυτό (σ.σ.: στη σύνοδο Β. Κορέας - ΗΠΑ), η πολιτική κατάσταση στην περιοχή έχει σταθεροποιηθεί και περιμένω πιο προχωρημένα αποτελέσματα», δήλωσε ο Kim στον Moon, κατά την έναρξη των συνομιλιών τους.
Από την πλευρά του, ο Moon εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την «τολμηρή απόφαση του Kim να ξεκινήσει μια νέα εποχή».
Νωρίτερα, ο Kim υποδέχθηκε με εναγκαλισμούς και χειραψίες τον Moon, καθώς η νοτιοκορεάτης ηγέτης μετέβη στην Πιονγκγιάνγκ για μια τριήμερη επίσκεψη, στόχος της οποίας είναι να αναζωπυρωθεί το μομέντουμ στις συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση της περιοχής, καθώς και το να δοθεί ένα επίσημο τέλος στον Κορεατικό Πόλεμο του 1950-53.
Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση κορυφής που έχουν οι δύο ηγέτες μέσα στο 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης