Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητά η Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές - Η απάντηση του ΥΠΕΝ

tags :
Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητά η Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές - Η απάντηση του ΥΠΕΝ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Eldorado Gold, γίνονται προσπάθειες να επιλυθεί το ζήτημα με φιλικό τρόπο χωρίς να χρειασθεί η οδός της διαιτησίας
Αίτηση πληρωμής ύψους 750 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό κράτος έχει υποβάλει η θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα, Ελληνικός Χρυσός, εξαιτίας των  των καθυστερήσεων στην έκδοση των αδειών για το έργο στις Σκουριές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την Αίτηση απαιτείται πληρωμή ύψους περίπου €750 εκατ. για ζημίες, που υπέστη η εταιρεία εξαιτίας των καθυστερήσεων στην έκδοση των αδειών για το έργο της εταιρείας στις Σκουριές, συμπεριλαμβανομένων ζημιών για μη προβλεφθέντα έξοδα και διαφυγόντα κέρδη.
Η Αίτηση αποτελεί ένα μη δικαστικό αίτημα για πληρωμή και δεν  κινεί νομικές/ δικαστικές διαδικασίες.
Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold δήλωσε, "Η Αίτηση αποτελεί μία προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος με το Ελληνικό κράτος σε ένα πλαίσιο καλής πίστεως, καθώς αφορά σε έξοδα, που προέκυψαν από τις καθυστερήσεις για την έκδοση των αδειών για το έργο μας στις Σκουριές.  
Η Eldorado πάντα λειτουργούσε με τρόπο συνεπή προς την εύρεση μίας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης για την υπεύθυνη ανάπτυξη του έργου στις Σκουριές.
Ελπίζουμε, ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί με έναν φιλικό τρόπο χωρίς να χρειασθεί να προσφύγουμε στην οδό της διαιτησίας."

Η απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της «Ελληνικός Χρυσός», το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επαναλαμβάνει την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση.
Ως εκ τούτου, σημειώνει το υπουργείο, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων.
Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, σημειώνει το υπουργείο, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης