Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,12% και τα 1.204,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις - Στο -0,12% και τα 1.204,30 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 111,96 γεν
Απώλειες καταγράφει και σήμερα Τρίτη (18/9) ο χρυσός, παρά τις νέες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με το πολύτιμο μέταλλο να παραμένει ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.204,30 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 111,96 γεν.
Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες (17/9) η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα επιβάλει δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολαρίων, καθώς και ότι αυτοί οι δαμσοί θα αυξηθούν στο 25% τον Ιανουάριο του 2019.
«Εάν η Κίνα λάβει αντίμετρα εναντίον των αγροτών μας ή άλλων βιομηχανιών, θα προχωρήσουμε άμεσα στην τρίτη φάση, η οποία αφορά δασμούς σε εισαγωγές επιπρόσθετων προϊόντων αξίας περίπου 267 δισ. δολάρια», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «έχουμε γίνει πολύ ξεκάθαροι σχετικά με το είδος των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν και έχουμε δώσε στην Κίνα κάθε ευκαιρία ώστε να μας φερθεί πιο δίκαια».
Παρά τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους, οι τιμές του χρυσού έχουν παραμείνει υπό πιέσεις κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές προτιμούν το αμερικανικό νόμισμα από τον χρυσό ως «ασφαλές καταφύγιο».
Σημειώνεται ότι η αύξηση του χρυσού ασκεί πιέσεις στον χρυσό, καθώς το ισχυρότερο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης