Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω κλίμακωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο -0,42% και τα 77,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω κλίμακωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο -0,42% και τα 77,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,47 δολ. ανά βαρέλι
Υπό νέες πιέσεις βρίσκεται σήμερα Τρίτη (18/9) το πετρέλαιο, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα επιβάλει δασμούς 10% σε περαιτέρω κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολαρίων, γεγονός που προκάλεσε αναταραχή στις αγορές.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,42% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,72 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,31% στα 68,47 δολ. ανά βαρέλι.
Μετά την παραπάνω ανακοίνωση, η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι εάν η Κίνα απαντήσει στους δασμούς, τότε «θα προχωρήσουμε άμεσα στην τρίτη φάση, η οποία είναι οι δασμοί σε επιοπρόσθετες εισαγωγές περίπου 267 δισ. δολαρίων».
«Η αυξημένη εμπορική διαμάχη έχει προκαλέσει πλήγμα στο επενδυτικό κλίμα», σχολιάζει ο αναλυτής της Guotai Junan Futures, Wang Xiao, προσθέτοντας ότι «ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη της οικονομίας εισέρχεται σταδιακά, γεγονός που επηρεάζει ξανά τις τιμές του πετρελαίου».
Σε ότι αφορά την παραγωγή των ΗΠΑ, η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε χθες (17/9 ότι η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου από τις επτά μεγαλύτερες εγχώριες επιχειρήσεις της αναμένεται να αυξηθεί κατά 79 χιλ. βαρέλια ημερησίως κατά τον επόμενο μήνα, στα 7,6 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ προκειμένου να επιστρέψει η εξισορρόπηση με την αγορά πετρελαίου, στον απόηχο της συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές κατά την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης