Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πόρτο Καρράς: Φρέσκο χρήμα αναζητά η οικογένεια Στέγγου - Οι κινήσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού

Πόρτο Καρράς: Φρέσκο χρήμα αναζητά η οικογένεια Στέγγου - Οι κινήσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού
Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Σεπτεμβρίου 2018
Με επίκεντρο το Πόρτο Καρράς που αποτελεί και το βασικό της περιουσιακό στοιχείο, η Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου, ετοιμάζεται να βάλει εμπρός την κατασκευή των 526 βιλών εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Με στόχο την αναζήτηση φρέσκου χρήματα η οικογένεια Στέγγου δρομολογεί αφενός μεν την πώληση ζημιογόνων εταιριών και αφετέρου τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων πωλήσεως ακινήτων μεταξύ της Πόρτο Kαρράς και προσώπων του διοικητικού συνβουλίου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια ακίνητα θα είναι αυτά.
Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι με βάση την απότιμηση του συγκροτήματος (στοιχεία 2017) ορίστηκε στα 467,4 εκατ. ευρώ (αυξημένη κατά 74,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016). Η αύξηση αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται στην οριστικοποίηση της υπ.αρ.199/2010 οικοδομικής άδειας για ανέγερση 526 κτιρίων με χρήση κατοικίας στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς, με την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ακύρωσης που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατά
της απόφασης της 8ης Συνεδρίασης της 4ης/8/2015 του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής .
Μετά από αυτή την, αμετάκλητη, δικαστική απόφαση, είναι πλέον ανοικτός ο δρόμος για την ανάπτυξη της οικιστικού προγράμματος της εταιρείας στο συγκρότημα του Πόρτο Καρράς που, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες αλλά και τις προβλεπόμενες ξενοδοχειακές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις του και το καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον του θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιας ακτινοβολίας τουριστικό – παραθεριστικό συγκρότημα, αλλά και τόπο μόνιμης κατοικίας για ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Παράλληλα η διοίκηση του Πόρτο Καρράς συνεχίζει τις επενδύσεις εντός του συγκροτήματος, προχωρώντας στην υλοποίηση του προγράμματος αναμπέλωσης και δημιουργίας νέων αμπελώνων. Σήμερα το συγκρότημα διαθέτει σύγχρονο οινοποιείο, εγκαταστάσεις βιολογικής καλλιέργειας ελαίων, καθώς και υπερσύγχρονη αίθουσα γευσιγνωσίας.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο είσοδου επενδυτή στο Πόρτο Καρράς και παρά τις κρούσεις που έχει δεχεί κατά καιρούς η οικογένεια Στέγγου χωρίς να έχουν καταλήξει κάπου, στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον έχει αναζοπυρωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης