Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,4% για τον χρυσό εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.205,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,4% για τον χρυσό εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.205,80 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,4% έκλεισε ο χρυσός, καθώς η κλιμάκωση των εμπορικών ανησυχιών έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (17/9/2018) ο χρυσός, καθώς βρήκε στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, ενώ η κλιμάκωση των εμπορικών ανησυχιών έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια.
Όπως μεταδίδει το «Reuters», ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα μπορούσε ακόμη και σήμερα να ανακοινώσει νέους δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισ. δολ.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών έστειλε σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι σε περίπτωση επιβολής νέων δασμών από την πλευρά της Ουάσιγκτον, η Κίνα θα προχωρήσει σε αντίμετρα.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ενώπιον δημοσιογράφων ότι οι νέες συνομιλίες των δύο χωρών για το εμπόριο «θα πρέπει να πραγματοποιηθούν».
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται μόλις μία μέρα μετά τις αναφορές της «Wall Street Journal» ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να απορρίψει την πρόταση των ΗΠΑ για έναν νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών, εάν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει με την επιβολή νέων δασμών.
Σήμερα, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα όποτε το Πεκίνο είναι έτοιμο για σοβαρές συνομιλίες.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 4,70 δολ. ή 0,4% στα 1.205,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,169 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,5% στις 94,5 μονάδες.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο χρυσός σημείωσε οριακά κέρδη 70 σεντς, εν μέσω των αυξημένων προσδοκιών για μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σημειώνεται ότι η Fed έχει αυξήσει φέτος δύο φορές τα επιτόκια, ενώ αναμένεται ευρέως να προβεί σε μια νέα αύξηση κατά τη συνεδρίαση αυτού του μήνα


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης