Τελευταία Νέα
Speculator

Επενδυτές της Folli – Follie κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης

tags :
Επενδυτές της Folli – Follie κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης
Η υπόθεση των  ασφαλιστικών  μέτρων ήρθε στο ακροατήριο την περασμένη  Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε για τον ερχόμενο  Οκτώβριο
Με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης της εταιρείας Folli – Follie προσέφυγαν πολίτες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες τρία φυσικά πρόσωπα και μία εταιρεία ζητούν την άδεια του Δικαστηρίου για τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας και κάθε απαίτησης ευρισκομένης εις χείρας τους ή εις χείρας τρίτων μέχρι του ποσού των 200.000  ευρώ.
Το  αίτημα των επενδυτών περιλαμβάνει ακόμη και την καταβολή των τόκων και των σχετικών εξόδων της δικαστικής διαδικασίας.
Με τη προσφυγή τους ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορευθεί η πραγματική και νομική μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων μέχρι τη συζήτηση της παρούσας αιτήσεως.
Η υπόθεση των  ασφαλιστικών  μέτρων ήρθε στο ακροατήριο την περασμένη  Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε για τον ερχόμενο  Οκτώβριο  
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η άδεια για συντηρητική κατάσταση θεωρείται σχεδόν  βέβαιη διότι η διοίκηση της εταιρείας εμφάνισε ετήσιο οικονομικό  ισολογισμό  του 2017, ο οποίος στην συνέχεια ανακλήθηκε από την εταιρεία  διότι δεν ανταποκρίνονταν στα πραγματικά στοιχεία της εταιρείας μετά  τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις QCM.  
Πριν τις αποκαλύψεις η διοίκηση της εταιρείας όπως και η οικονομική διεύθυνση με την  έκθεση του διοικητικού συμβουλίου  διαβεβαίωναν ότι τα στοιχεία ήταν αληθή.
Το βασικό επιχείρημα των αιτούντων είναι ότι οι επενδύσεις σε μετοχές της Folli- Follie όπως και σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δηλαδή σε παράγωγα έγιναν μετά  τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, οι οποίες στη συνέχεια  ανακλήθηκαν ως ψευδείς.
Τα ασφαλιστικά μέτρα είναι ενάντια στους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας και συγκεκριμένα κατά του Δημητρίου Κουτσολιούτσου του Γεωργίου, Κουτσολιούτσου του Δημητρίου, της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου του Κορνηλίου και  του Φραγκίσκου Γρατσώνη του Αριστείδη.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με πρόσφατη  απόφασή του παρατάθηκε για δύο μήνες η  προστασία από τους πιστωτές για την εταιρεία FFG μέχρι τις 12  Νοεμβρίου.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έχουν αναβληθεί δύο φορές και πρέπει στην επόμενη το Δικαστήριο να δώσει απάντηση στο αίτημα των επενδυτών κάνοντας δεκτό το αίτημα ή να το απορρίψει.
Πάντως οι επενδυτές που αγόρασαν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Folli Follie θεωρούν πρωτοφανή τη  διαδικασία κλείσιμο των θέσεων με την προσκόμιση φυσικών τίτλων και με την υποχρέωση να αγοράσουν μετοχές που  είναι εκτός διαπραγμάτευσης και σε τιμή στα 4,8 ευρώ όταν αποφασίστηκε η αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης