Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε προ κρίσης επίπεδο το μέσο εισόδημα των αμερικανικών νοικοκυριών

Σε προ κρίσης επίπεδο το μέσο εισόδημα των αμερικανικών νοικοκυριών
Σε προ κρίσης επίπεδο επέστρεψε το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών στις ΗΠΑ
Ανοδικά κινήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το εισόδημα των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, φθάνοντας τα 61.372 δολάρια (+1,8% σε ετήσια βάση) το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αρμόδια υπηρεσία στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το ποσό ξεπερνά το αντίστοιχο του 2008, όταν και ξέσπασε η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση.
Ειδικότερα, το ποσό κινείται σε επίπεδα 1999 (όταν και έσκασε η τεχνολογική «φούσκα») και 2007.
Σε ό,τι αφορά το ποσοστό φτώχεια, υποχώρησε στο 12,3% επί του σχετικού πληθυσμού, από 12,7% ένα χρόνο νωρίτερα, όταν το ποσοστό υγειονομικής ασφάλισης παρέμεινε στο 8,8%.
Οι βελτιωμένες επιδόσεις αποδίδονται στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων -επιπλέον 2,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.




Υπενθυμίζεται πως το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών κινήθηκε ανοδικά για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο, την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2018.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίηση η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed), το συνολικό χρέος αυξήθηκε κατά 82 δισεκ. δολάρια ή 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στο νέο ιστορικό υψηλό των 13,29 δισεκ. δολαρίων.
Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό εμφανίζεται κατά 19,2% υψηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο κατά την περίοδο της άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Τα 9 τρισεκ. δολάρια αντικατοπτρίζουν τα στεγαστικά δάνεια (+60 δισεκ. σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο), επισημαίνεται.

Διαβάστε: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 τρισ. δολάρια ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης