Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

tags :
Νέα προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών
Νέα προσφυγή στο ΣτΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών
Νέα προσφυγή, η δεύτερη κατά σειρά, με την οποία ζητείται η ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, μετά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις της ομογένειας, κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας επίσης το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και ο δικηγόρος Γεώργιος Κόκκας.
Με την προσφυγή τους, η οποία στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο εκπροσωπείται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική την συμφωνία για το Σκοπιανό, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εκθέτει τη χώρα μας σε κίνδυνο διαμελισμού και παραχωρεί το όνομα, τη γλώσσα και την ιθαγένεια των αυτοχθόνων πολιτών της Ελληνικής Μακεδονίας στους εθνικά Σλάβους πολίτες της γείτονας χώρας».
Μάλιστα, επισημαίνουν πως από την επίμαχη συμφωνία επέρχεται μείωση της αξίας και προσβολή της προσωπικότητας των Μακεδόνων Ελλήνων, λόγω της αφαίρεσης ουσιωδών στοιχείων της πολιτιστικής τους ταυτότητας, δηλαδή της ίδιας της ονομασίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη αίτηση, η οποία κατατέθηκε τον περασμένο Ιούνιο, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης