Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε άνοδο της τιμής του Brent ποντάρουν τα hedge funds – Περιορίζεται η αισιοδοξία για το αργό

Σε άνοδο της τιμής του Brent ποντάρουν τα hedge funds – Περιορίζεται η αισιοδοξία για το αργό
«Bull» για το Brent τα hedge funds
Σε περαιτέρω άνοδο της τιμής του πετρελαίου Brent ποντάρει η πλειοψηφία των hedge funds, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Thomson Reuters, εν μέσω αβεβαιότητας για τα επίπεδα παραγωγής και αύξησης της ζήτησης.
Σε αντίθετο κλίμα, τα hedge funds «βλέπουν» υποχώρηση στο αμερικανικό αργό, τη στιγμή που λαμβάνει χώρα το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Florence» και η παραγωγή στις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλή.
Όπως σημειώνει το Reuters, οι θέσεις «long» για το σχιστολιθικό αργό μειώθηκαν κατά 29 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που τελείωσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, έπειτα από δύο συνεχόμενα επταήμερο σημαντικής αύξησης (172 εκατ. βαρέλια) -στις έξι επικρατέστερες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης.
Ωστόσο, οι θέσεις «long» για το πετρέλαιο Brent ενισχύθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 23 εκατομμύρια βαρέλια -και συνολικά 116 εκατ. από την 21η Αυγούστου 2018.
Στις 17:15, τα futures Brent και αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται στα 78,8 (+0,7%) και 69,3 (+0,8%) δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Νωρίτερα σήμερα (17 Σεπτεμβρίου 2018), ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετείχαν στη συμφωνία για το πετρέλαιο θα συζητήσουν για όλα τα πιθανά σενάρια που αφορούν την παραγωγή, λίγες μέρες πριν από τη σχετική συνάντηση στην Αλγερία.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για το εάν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από τα επίπεδα τα οποία συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο του 2018 θα συζητηθεί κατά την ερχόμενη συνάντηση, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε οποιαδήποτε πιθανά σενάρια».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν οι προβλέψεις που αφορούν την προσφορά και τη ζήτηση για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ δήλωσε ότι ο στόχος παραγωγής των χωρών που συμμετείχαν στη συμφωνία για τον Αύγουστο του 2018 διαμορφώθηκε στο 108% επί της συμφωνίας.
Ο Alexander Novak ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία με τις ΗΠΑ ώστε να ισορροπήσει την αγορά πετρελαίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής οι σχετικές συζητήσεις.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός είχε πραγματοποιήσει δηλώσεις στο δίκτυο CNBC αναφορικά με τις επικείμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της βιομηχανίας πετρελαίου Ιράν, τις οποίες και χαρακτήρισε ως «αντιπαραγωγικές», τονίζοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες από μία τέτοια κίνηση.
«Η θέση μας παραμένει ότι αυτό είναι αντιπαραγωγικό, είναι λάθος», ανέφερε ο Alexander Novak όταν ρωτήθηκε για τον πιθανό αντίκτυπο που θα έχουν αυτές οι κυρώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι το Ιράν παρέχει σταθερά επίπεδα εφοδιασμού στην αγορά πετρελαίου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν αποτελεί «έναν από τους πλουσιότερους πόρους και έχει μία σταθερή στάση όσον αφορά την ενεργειακή του δυνατότητα τόσο στον ΟΠΕΚ όσο και στις ενεργειακές αγορές στο σύνολό τους», για να καταλήξει λέγοντας ότι «νομίζω ότι θα υπάρξουν συνέπειες, είμαι βέβαιος, αλλά θα μπορούμε να σχολιάσουμε μόνο όταν τεθούν σε εφαρμογή (οι κυρώσεις)».

Διαβάστε: Τα hedge funds αυξάνουν τις long θέσεις τους στο πετρέλαιο αναμένοντας «έκρηξη» τιμών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης