Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Πτώση 0,24% για το Brent

Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Πτώση 0,24% για το Brent
Το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,4% στα 68,71 δολ. ανά βαρέλι
Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε κατά την πρώτη (17/9) συνεδρίαση της εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για πιθανή αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων μετά τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.
Απώλειες της τάξης του 0,24% σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 77,90 δολαρίων.



Ανάλογη η εικόνα και για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), με το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου να αποδυναμώνεται 0,25% στα 68,74 δολάρια.
Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλλει δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολαρίων, λίγο πριν από την έναρξη του νέου γύρου συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, με σκοπό την αποκλιμάκωση των εντάσεων, ενώ αναμένεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα 17/9 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στη Wall Street.



Παράλληλα, οι επενδυτές διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις που αφορούν το Ιράν, καθώς η Ουάσιγκτον αναμένεται να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις εξαγωγές της χώρας.
«Η προσδοκία της αγοράς για έλλειψη υποχώρησε μετά τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για αύξηση των αποθεμάτων, ενώ οι επενδυτές υποβάθμισαν τις προοπτικές τους για τη ζήτηση», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνών του Guotai Junan Futures.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης