Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Προς την σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Τσίπρα – Η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Προς την σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Τσίπρα – Η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων
"Η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, συναίνεση και συνεργασία", τόνισε ο Κ. Μίχαλος

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση» και το μόνο ζήτημα που προκύπτει είναι «ο χρόνος υλοποίησης των μέτρων» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ο ίδιος σημειώνει ότι θα τοποθετηθεί στη συνέχεια και για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ  χαρακτηρίζει «τεράστιο λάθος» την επίδοση του πολιτικού συστήματος της χώρας αυτή την κρίσιμη ώρα σε πλειοδοσία παροχών, οξύτητας και σκανδαλολογίας.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «θα ήταν ολέθριο έγκλημα να γκρεμίσουμε μόνο μας ό,τι χτίσαμε με θυσίες και κόπους τα τελευταία οκτώ και πλέον χρόνια».,
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, «η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, συναίνεση και συνεργασία».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών  από 29% που είναι σήμερα σε 25% σε βάθος τετραετίας δεν ηχεί καλά στα αυτιά του επιχειρηματικού κόσμου, που θα περίμενε η εξέλιξη αυτή να έρθει πιο σύντομα.
Προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως αναφέρει, κινείται και η  μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 20% επί του συνόλου των αποδοχών.
Τονίζει ότι «το σημαντικότερο όλων, είναι η ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού περιβάλλοντος, ειδικά ως προς το σκέλος του μη μισθολογικού κόστους, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν ένα παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων».
Εκτιμά ότι οι επενδύσεις θα έρθουν από τη στιγμή που η φορολογία των επιχειρήσεων θα έχει σταθεροποιηθεί και οι επενδυτές θα ξέρουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές.
Επιπλέον, εκτιμά ότι για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά και για να βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πρέπει η Ελλάδα «να επιτυγχάνει ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3% ετησίως για τα επόμενα χρόνια και επικαλούμενος  στοιχεία του 2017 και εκτιμήσεις για το 2018 και το 2019  αναφέρει ότι αυτά δείχνουν πως απέχουμε αρκετά από τον στόχο αυτό και γι΄ αυτό «θα απαιτηθούν εντός της επόμενης 5ετίας νέες επενδύσεις ύψους άνω των 200 δις. ευρώ.
«Με δεδομένο ότι οι προβλεπόμενες ροές χρηματοδότησης για την περίοδο αυτή δε ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ, γίνεται προφανής η ανάγκη για προσέλκυση νέων κεφαλαίων από την Ελλάδα και κυρίως από το εξωτερικό», όπως αναφέρει.
Ο κ. Μίχαλος καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις είναι ακόμα μπροστά μας  και «τώρα είναι η ώρα να τις εφαρμόσουμε στη βάση ενός εθνικού σχεδίου, για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης