Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητάει ο δήμαρχος Λονδίνου

Reuters: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητάει ο δήμαρχος Λονδίνου
Η Τ. May έχει αποκλείσει επανειλημμένα το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος

Ο δήμαρχος Λονδίνου Sadiq Khan ζήτησε ένα νέο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, στηρίζοντας κι αυτός με τη σειρά του την ιδέα που είναι γνωστή ως "Λαϊκή Ψήφος", όπως μεταδίδει το Reuters.
H Bρετανία αναμένεται να αποχωρήσει  από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, αλλά με τα σχέδια της Theresa May να μην γίνονται αποδεκτά, πολλοί βουλευτές, αλλά και συνδικάτα και επιχειρήσεις ζητούν να έχει ο κόσμος έναν μεγαλύτερο λόγο στη συμφωνία με τις Βρυξέλλες.
Η May έχει αποκλείσει επανειλημμένα το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι τα μέλη του κοινοβουλίου θα κληθούν να ψηφίσουν για το αν αποδέχονται ή, όχι την τελική συμφωνία για το Brexit.
H παρέμβαση υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος από τον Khan, υψηλόβαθμου στελέχους των Εργατικών θα βάλει κι άλλη πίεση στον επικεφαλής του κόμματος Jeremy Corbyn για να υποστηρίξει κι αυτός την ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Σε μία εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει και το τετραήμερο συνέδριο των Εργατικών που γίνεται κάθε χρόνο.
Γράφοντας στον Observer (την κυριακάτικη έκδοση του Guardian) o Κhan επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελούν απειλή για το επίπεδο διαβίωσης, την οικονομία και τις θέσεις εργασίας σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να ζητηθεί η γνώμη των ψηφοφόρων.
"Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει μία δημόσια ψήφος σε οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit φέρει η κυβέρνηση ή, μία ψήφος για μία μη συμφωνία, αλλά και η επιλογή της παραμονής στην ΕΕ" έγραψε χαρακτηριστικά στον Observer.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης