Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Γερμανία): Πιθανή η συμμετοχή της Γερμανίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία

Von der Leyen (Γερμανία): Πιθανή η συμμετοχή της Γερμανίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία
Η συμμετοχή της Γερμανίας έχει διχάσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες να διαφωνούν 
Το ενδεχόμενο η Γερμανία να μετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία για άγνωστο χρονικό διάστημα δε απέκλεισε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen η οποία ανακοίνωσε σήμερα (15/9) ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει τη μακροπρόθεσμη παραμονή των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.
Ο Von der Leyen μίλησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αεροπορική βάση Azraq στην Ιορδανία, όπου 300 γερμανοί στρατιώτες βρίσκονται σε αεροπλανοφόρο ανεφοδιασμού και μετέχουν στην αμερικανική δύναμη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.
Ερωτηθείς αν η Γερμανία χρειαζόταν μια στρατηγική βάση στη Μέση Ανατολή, η von der Leyen είπε πως «πρώτα πρέπει να φέρουμε σε πέρας αυτήν την αποστολή».
Ο Von der Leyen και άλλοι αξιωματούχοι της Γερμανίας ζήτησαν σήμερα συντονισμένες προσπάθειες για την πρόληψη της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία και η καγκελάριος Merkel είπε ότι η Γερμανία δεν θα μπορούσε απλώς να κοιτάξει μακριά αν συνέβαιναν αυτές οι επιθέσεις.
Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους για πιθανή συμμετοχή σε στρατιωτική επέμβαση σε περίπτωση που χρησιμοποιηυθούν χημικά όπλα σε επιθέσεις εναντίον της πόλης Idlib, στη Συρία.
Η συμμετοχή ωστόσο της Γερμανίας σε στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία έχει διχάσει τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, με τους Σοσιαλδημοκράτες, που συγκυβερνούν με την Merkel να αρνούνται να στηρίξουν οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια .
Η Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα ζήτησε από το Βερολίνο να συμμετάσχει σε στρατιωτική δράση μαζί με τη Γαλλία και τη Βρετανία, εάν πραγματοποιηθεί άλλη επίθεση χημικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης