Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Ρώσοι πράκτορες πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Παγκόσμια Οργάνωση Αντι -ντόπινγκ και τη ΔΟΕ

Ελβετία: Ρώσοι πράκτορες πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Παγκόσμια Οργάνωση Αντι -ντόπινγκ και τη ΔΟΕ
Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι τα γραφεία της WADA και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στη Λωζάνη είχαν στοχοθετηθεί
Ελβετοί εισαγγελείς διερευνούν το ενδεχόμενο, ρώσοι πράκτορες προσπάθησαν να «χακάρουν» τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ, στο πλαίσιο της εικαζόμενης κατασκοπείας κατά των ιδρυμάτων στην Ελβετία από τη Μόσχα.
Οι ποινικές διαδικασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2017 για υποψίες για πολιτική κατασκοπεία, ανέφερε η OAG σε δήλωση.
«Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι - ντόμπινγκ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, κατάφερε να εντοπίσει δύο άτομα», ανέφερε.
«Οι προαναφερθείσες ποινικές διαδικασίες ... αναφέρονται σε ποινικές διαδικασίες που διεξάγονται από τους ελβετούς εισαγγελείς λόγω των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού».
Οι εμπλεκόμενοι ήταν το ίδιο ζεύγος που εντόπισε η Ελβετική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία είπε ότι τους είχε εντοπίσει και σε ένα ελβετικό εργαστήριο που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή νευρικών παραγόντων όπως το Novichok.
Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι τα γραφεία της WADA και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στη Λωζάνη είχαν στοχοθετηθεί.
Και οι δύο οργανώσεις τα τελευταία χρόνια ερευνούν τη διαδεδομένη ντόπινγκ ρωσικών αθλητών, η οποία έχει οδηγήσει σε απαγόρευση δεκάδων ανταγωνιστών και η χώρα να αποκλειστεί από διεθνή γεγονότα.
Η εφημερίδα Tages-Anzeiger ανέφερε ότι οι Ρώσοι πράκτορες ταξίδεψαν σε μια συνάντηση της ΔΟΕ, ενώ το ρωσικό στρατιωτικό πρακτορείο πληροφοριών ήταν ύποπτο για τη διενέργεια της πειρατείας κατά του WADA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης