Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone institute:Οι ευρωεκλογές (Μάιος 2019) θα είναι αναμέτρηση εθνικισμού με σοσιαλισμό

Gatestone institute:Οι ευρωεκλογές (Μάιος 2019) θα είναι αναμέτρηση εθνικισμού με σοσιαλισμό
Οι ευρωεκλογές του Μαίου 2019 θα είναι αναμέτρηση του εθνικισμού με τον σοσιαλισμό
Η Ουγγαρία αποστασιοποιείται από μια εκδικητική ΕΕ αναφέρει σε ανάλυση του το Gatestone institute.
«Χρειαζόμαστε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δεσμεύεται για την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης» είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban.
«Πριν από μερικούς μήνες ... υπήρξαν εκλογές στην Ουγγαρία, ο ουγγρικός λαός αποφάσισε τι πρέπει να συμβεί και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας συζητήσαμε όλα τα θέματα - συμπεριλαμβανομένης της CEU, των ΜΚΟ και όλων των σημαντικών πολιτικών θεμάτων.
Ο λαός αποφάσισε αυτά τα ζητήματα και τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιχειρεί να παρακάμψει την απόφαση του λαού της Ουγγαρίας και να αναγκάσει την ουγγρική κυβέρνηση να πάει ενάντια στον λαό της»
«Η Ουγγαρία και ο ουγγρικός λαός έχουν καταδικαστεί επειδή έχουμε αποδείξει ότι η μετανάστευση δεν είναι απαραίτητη και ότι μπορεί να σταματήσει» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó.
«Οι αποφάσεις της Ουγγαρίας εγκρίνονται από τους ψηφοφόρους στις κοινοβουλευτικές εκλογές.
Αυτό που ισχυρίζεστε είναι ότι ο ουγγρικός λαός δεν είναι επαρκώς ικανός να κρίνει το δικό του συμφέρον ανέφερε ο Orban.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ πρωτοφανών πειθαρχικών μέτρων εναντίον της Ουγγαρίας σχετικά με εικαζόμενες παραβιάσεις των "θεμελιωδών αξιών" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΕΕ κατηγόρησε την ουγγρική κυβέρνηση για επιθέσεις εναντίον των μέσων ενημέρωσης, των μειονοτήτων και του κράτους δικαίου.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Orban έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και είπε ότι είναι αντίποινα για την άρνηση της κυβέρνησής του να αποδεχθεί μουσουλμάνους μετανάστες.

Αναμέτρηση εθνικισμού με σοσιαλισμό και το άρθρο 7

Η σύγκρουση μεταξύ της Ουγγαρίας και της ΕΕ αποτελεί μια  αναμέτρηση μεταξύ δυνάμεων που υποστηρίζουν τον εθνικισμό και δυνάμεις που υποστηρίζουν την ισχύουσα κατάσταση πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2019.
Στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 12 Σεπτεμβρίου, οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν 448 υπέρ και 197 κατά για να ενεργοποιήσουν το άρθρο 7 κατά της Ουγγαρίας.
Ήταν η πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο λαμβάνει μέτρα εναντίον ενός κράτους μέλους της ΕΕ. η κίνηση μπορεί τελικά να οδηγήσει στην απώλεια των δικαιωμάτων ψήφου της Ουγγαρίας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Το άρθρο 7, που μερικές φορές ονομάζεται «Πυρηνική επιλογή», επιβάλλει κυρώσεις εναντίον κρατών μελών της ΕΕ που θεωρούνται ότι παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, οι οποίες ορίζονται ως "ελευθερία, δημοκρατία, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών και το κράτος δικαίου»
Ο Orban κατηγορείται ότι υπονομεύει την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας της Ουγγαρίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Διεξάγοντας μια νομική μάχη εναντίον του Κεντροευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (CEU), που ιδρύθηκε από τον φιλανθρωπικό ίδρυμα του Soros, την κακομεταχείριση των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων και την εισαγωγή ενός νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα όσοι δικηγόροι και ακτιβιστές βοηθούν τους μετανάστες.
Το άρθρο 7 είναι μια διαδικασία δύο σταδίων αρχικά περιλαμβάνει «προληπτικά μέτρα» (άρθρο 7.1) και «ποινικά μέτρα» (άρθρο 7.2) Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν εάν θα επιβάλουν κυρώσεις.
Η Ουγγαρία είναι πιθανό να αποφύγει τη σοβαρότερη κύρωση δηλαδή να μην μπορεί να ψηφίζει διότι μια τέτοια απόφαση, απαιτεί πλήρη ομοφωνία όλων των κρατών.
Ήδη η Πολωνία έχει δηλώσει ότι θα υπερασπιστεί την Ουγγαρία.
Τον Ιανουάριο του 2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα, καλώντας τις χώρες της ΕΕ να «αποφασίσουν γρήγορα» εάν η Πολωνία παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ με τις μεταρρυθμίσεις.
Για να ενεργοποιηθεί το άρθρο 7 απαιτείται να περάσει με την  πλειοψηφία των δύο τρίτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Προηγούμενες προσπάθειες να διεξαχθεί ψηφοφορία κατά της Ουγγαρίας απέτυχαν λόγω έλλειψης υποστήριξης, ιδίως από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), την πανευρωπαϊκή κεντροδεξιά πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία ανήκει το κόμμα του Orban το Fidez.
Η ψηφοφορία για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 προχώρησε μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση της υποστήριξης του κ. Manfred Weber, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η αλλαγή στάσης του Weber

Η αλλαγή στάσης του Weber ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του να διαδεχθεί τον Jean-Claude Juncker ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προφανώς ο Weber ακολουθεί τέτοιες τακτικές λόγω της υποψηφιότητας του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απόφαση του Weber εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του Orbán στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το μεγαλύτερο μπλοκ κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τον Αύγουστο 2018, ο Orban και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini δεσμεύτηκαν να ακολουθήσουν συντονισμένη στρατηγική πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαίου του 2019 για να νικήσουν το ευρω-σοσιαλιστικό κόμμα που τάσσεται υπέρ της μετανάστευσης.
Ο στόχος των Orban και Salvini είναι να αλλάξουν την πολιτική σύνθεση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να αντιστραφούν οι πολιτικές μετανάστευσης της ΕΕ που υιοθετεί ανοικτά σύνορα.
«Χρειαζόμαστε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δεσμεύεται για την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης», δήλωσε ο Orban.
«Χρειαζόμαστε μια Επιτροπή μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές που δεν τιμωρεί τις χώρες όπως η Ουγγαρία που προστατεύουν τα σύνορά τους»
Ο Orban επιτέθηκε στον Weber και ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να "βρει το δρόμο του στις αξίες, τις κατευθύνσεις, το θάρρος και τον χαρακτήρα που θα διασφαλίσουν ότι η χριστιανική προσέγγιση - η χριστιανική συντηρητική προσέγγιση θα κυριαρχήσει.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει τον χαρακτήρα μας και έχουμε εγκαταλείψει τις διδασκαλίες των ιδρυτών μας.
Έχουμε γίνει ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια χωρίς χαρακτήρα, που δεν έχει ανεξάρτητη θέληση, που είναι διαρκώς προσεκτική και μετρά τα δικά της βήματα - για το λόγο αυτό χορεύουμε προς την κατεύθυνση των σοσιαλιστών και των φιλελεύθερων».
Οι διαδικασίες ενεργοποίησης του άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας είναι το πνευματικό τέκνο της Judith Sargentini από την Ολλανδία και του κόμματος των Πρασίνων.
Τον Απρίλιο του 2018, η Sargentini δημοσίευσε μια έκθεση 26 σελίδων που εγείρει ανησυχίες για τη δικαιοσύνη, τη διαφθορά, την ελευθερία έκφρασης και τα δικαιώματα των μεταναστών στην Ουγγαρία.
(Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για διαφθορά και έχει αρνηθεί να συνεργαστεί με εξωτερικούς ανακριτές).
Ο Orbán, ο οποίος αναφέρεται στην έκθεση Sargentini ως «έκθεση Soros», κατηγορεί ότι οι συντάκτες της έκθεσης δεν απέστειλαν ούτε μία αντιπροσωπεία στην Ουγγαρία και ότι το έγγραφο είναι γεμάτο με ανακρίβειες.
Έχει κατηγορήσει τη Sargentini ότι ενεργεί με αντιδημοκρατικό τρόπο:
«Πριν από μερικούς μήνες ... υπήρξαν εκλογές στην Ουγγαρία, ο ουγγρικός λαός αποφάσισε τι πρέπει να συμβεί και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας συζητήσαμε όλα τα θέματα - συμπεριλαμβανομένης της CEU, των ΜΚΟ και όλων των σημαντικών πολιτικών θεμάτων. ο λαός αποφάσισε»
Πριν από την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Jean-Claude Juncker τόνισε ότι έχει φθάσει η ώρα της ευρωπαϊκής κυριαρχίας και προειδοποίησε για τον αυξανόμενο εθνικισμό και την απειλή που συνιστά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Το άρθρο 7 πρέπει να εφαρμόζεται κάθε φορά που απειλείται ο κανόνας δικαίου", προειδοποίησε.
Ο Juncker χαιρέτισε αργότερα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
«Αν ήμουν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ψήφιζα υπέρ του άρθρου 7»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó γελοιοποίησε την ψηφοφορία, αποκαλώντας της «μικροαστική εκδίκηση» πολιτικών υπέρ της μετανάστευσης:
Πολιτικοί από άλλες χώρες της ΕΕ υπερασπίστηκαν την κυβέρνηση Orbán.

Farage: Αυταρχικό το πρόσσωπο της ΕΕ

Στη Βρετανία, για παράδειγμα, ο ευρωβουλευτής Nigel Farage τονίζοντας «ευτυχώς ο Θεός έχει τουλάχιστον έναν ευρωπαίο ηγέτη έτοιμο να υπερασπιστεί τις αρχές του έθνους του, χωρίς να εκφιβίζεται»
Μετά την ψηφοφορία, ο Farage ανέφερε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντικατοπτρίζει το «αυταρχικό πρόσωπο της ΕΕ».

Τι είπε ο Orban στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Orbán, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από τον Μάιο του 2010 και ο οποίος επανεκλέγει τον Απρίλιο του 2018.
Σε μια προκλητική ομιλία προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 11η Σεπτεμβρίου 2018, μια ημέρα πριν από την καταδίκη, ο Orbán ανέφερε.
«Γνωρίζω ότι έχετε ήδη διαμορφώσει τις απόψεις σας, γνωρίζω ότι η πλειοψηφία θα υπερψηφίσει την έκθεση και γνωρίζω ότι η συνεισφορά μου δεν θα επηρεάσει τις απόψεις σας, αλλά έχω έρθει εδώ στο Στρασβούργο γιατί δεν πρόκειται να καταγγείλετε μια κυβέρνηση, αλλά μια χώρα και έναν λαό.
Θα καταγγείλετε την Ουγγαρία, η οποία υπήρξε μέλος της οικογένειας των χριστιανών λαών της Ευρώπης για χίλια χρόνια.
Η Ουγγαρία που συνέβαλε στην ιστορία της Ευρώπης με το έργο της και, όταν χρειάστηκε, με το αίμα της.
Θα καταγγείλετε την Ουγγαρία που πολέμησε εναντίον του μεγαλύτερου στρατού στον κόσμο, εναντίον των Σοβιετικών.
Η Ουγγαρία αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία της. Τώρα στέκομαι εδώ και βλέπω ότι η Ουγγαρία εκδιώκεται από ανθρώπους που κληρονόμησαν τη δημοκρατία.
Και τώρα αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να καταγγείλουν τους ούγγρους που στήριξαν την αντι-κομμουνιστική αντίσταση.
Τώρα στέκομαι εδώ και υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, γιατί για τους Ούγγρους η ελευθερία, η δημοκρατία, η ανεξαρτησία και η Ευρώπη είναι θέματα τιμής, γι 'αυτό λέω ότι η έκθεση ενώπιον σας είναι προσβολή προς την τιμή της Ουγγαρίας και του ουγγρικού λαού.
Αυτό που ισχυρίζεστε είναι ότι ο ουγγρικός λαός δεν μπορεί να εμπιστευθεί επαρκώς το τι είναι προς όφελός του και νομίζετε ότι γνωρίζετε καλύτερα τις ανάγκες του ουγγρικού λαού από την ίδια την Ουγγαρία, γι 'αυτό πρέπει να σας πω ότι η έκθεση αυτή δεν δείχνει σεβασμό προς τον ουγγρικό λαό.
Για εμάς στην Ουγγαρία, η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι πολιτικά ζητήματα, αλλά ηθικά ζητήματα.
Σκοπεύετε τώρα να στιγματίσετε μια χώρα και έναν λαό με βάση μια αριθμητική πλειοψηφία. για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - εσείς επιδιώκετε να αποκλείσετε έναν λαό από τη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη –
 Θα απαλλάξετε την Ουγγαρία από το δικαίωμά της να εκπροσωπεί τα δικά της συμφέροντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια που είναι μέλος της.
Θα συνεχίσουμε να έχουμε μεταξύ μας διαμάχες:
Σκεφτόμαστε διαφορετικά τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ευρώπης και τον ρόλο των εθνών και των εθνικών πολιτισμών ερμηνεύουμε την ουσία και την αποστολή της οικογένειας με διάφορους τρόπους και έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις για τη μετανάστευση.    
Κάθε έθνος και κράτος μέλος έχει το δικαίωμα να αποφασίσει πώς να οργανώσει τη ζωή του στη χώρα του, θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας και μόνο εμείς αποφασίζουμε με ποιον θέλουμε να ζήσουμε, έχουμε φτιάξει έναν φράκτη και έχουμε σταματήσει την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.
Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βλέπουμε μια κοινότητα να καταγγέλλει τους συνοριοφύλακες της.
Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα:
Θέλετε να καταγγείλετε την Ουγγαρία επειδή ο ουγγρικός λαός αποφάσισε ότι η πατρίδα μας δεν θα γίνει μεταναστευτική χώρα.
Με απόλυτο σεβασμό, αλλά με τους ισχυρότερους δυνατούς όρους απορρίπτω τις απειλές, τον εκβιασμό, τη συκοφαντία και τις δόλιες  καταγγελίες που διατυπώνονται εναντίον της Ουγγαρίας και του ουγγρικού λαού από τις φιλομεταναστευτικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σας πληροφορώ ότι, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβετε, η Ουγγαρία δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό.
Η Ουγγαρία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα σύνορά της και εμείς οι Ούγγροι είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, όταν ο λαός θα έχει τελικά την ευκαιρία να αποφασίσει για το μέλλον της Ευρώπης και θα έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στην ευρωπαϊκή πολιτική»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης