Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αισιόδοξος ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών για συμφωνία με την Ιταλία για το μεταναστευτικό

Reuters: Αισιόδοξος ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών για συμφωνία με την Ιταλία για το μεταναστευτικό
"Εμμένω σε αυτό που είχα πει, θα τα καταφέρουμε" δήλωσε κατηγορηματικά ο Γερμανός ΥΠΕΣ, Horst Seehofer
Αισιόδοξος δήλωσε ότι παραμένει ο  Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Horst Seehofer, για την ολοκλήρωση μίας συμφωνίας με την Ιταλία, όσον αφορά τους μετανάστες, παρά τα πισωγυρίσματα της κυβέρνησης του Μatteo Salvini, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Salvini αρνήθηκε να πάρει πίσω η Ιταλία μετανάστες, που έχουν ήδη κάνει αίτηση ασύλου, λέγοντας ότι θέλει περισσότερες συναινέσεις από το Βερολίνο.
Ο Seehofer είχε ανακοινώσει την περασμένη Πέμπτη 13/9 ότι ήρθε σε συμφωνία με την Ιταλία, παρόμοια με αυτές που έχει συνάψει η Γερμανία με την Ελλάδα και την Ισπανία.
"Εμμένω σε αυτό που είχα πει, θα τα καταφέρουμε" δήλωσε κατηγορηματικά ο Γερμανός υπουργός το Σάββατο 15/9 σε μία συνεδρίαση του βαυαρικού κόμματος.
Ο ίδιος πιέζει για πιο σκληρές μεταναστευτικές πολιτικές, γεγονός που παραλίγο να οδηγήσει σε κατάρρευση την κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία πριν από λίγο καιρό.
Έκτοτε η Γερμανία πίεσε τις ευρωπαϊκές χώρες του νότου να δεχτούν πίσω μετανάστες που είχαν κάνει αρχικά αίτηση ασύλου στις συγκεκριμένες χώρες και μετά βρέθηκαν στη Γερμανία.
Ο Salvini προειδοποίησε, ωστόσο, την Παρασκευή 14/9 ότι δεν είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε μία συμφωνία με τη Γερμανία, παρά τις διαβεβαιώσεις που πήρε ότι θα δέχεται ίσο αριθμό μεταναστών με όσους επιστρέφουν στην Ιταλία.
Ο λόγος είναι ότι θέλει να δει τη στάση της Γερμανίας σε δύο άλλα θέματα, όπως την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου για το πώς η Ευρώπη θα χειρίζεται τα αιτήματα ασύλου και τις αποστολές της ΕΕ που περιπολούν στη Μεσόγειο.
Ο Seehofer δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα δύο θέματα στις δηλώσεις του.
Η Ιταλία έγινε το κύριο σημείο εισόδου στην Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες ασύλου μετά το κλείσιμο σε μεγάλο βαθμό της θαλάσσιας οδού Τουρκίας - Ελλάδας το 2016.
Παρόλα αυτά οι αφίξεις έχουν μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους 12 μήνες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης