Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα ο γ.γ. του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών

Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα ο γ.γ. του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Luis Almagro, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα
Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μία στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για να ανατραπεί η κυβέρνηση Maduro που είναι υπεύθυνη για την οικονομική, ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση στη χώρα, δήλωσε ο  γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Luis Almagro, όπως μεταδίδει η Le Monde.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην κολομβιανή πόλη Cucuta, κύριο σημείο εισόδου των μεταναστών από τη Βενεζουέλα, ο Almagro δήλωσε τα εξής:
"Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική επέμβαση για να ανατρέψουμε το καθεστώς Maduro, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε καμία επιλογή".
Ο ίδιος έκανε λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
"Μπροστά στον πόνο των ανθρώπων που υποφέρουν και στη μαζική τους έξοδο από τη χώρα, που οφείλεται στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, οι διπλωματικές ενέργειες προηγούνται ασφαλώς, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε καμία επιλογή".
Ο Almagro που βρίσκεται από την Παρασκευή 14/9 σε τριήμερη επίσκεψη στη Βενεζουέλα για να ενημερωθεί για το μεταναστευτικό, κατηγόρησε ως δικτάτορα τον Maduro, επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την ανθρωπιστική βοήθεια για τη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα του.
Υποστήριξε επίσης ότι η εξουσία στη Βενεζουέλα χρησιμοποιεί την εξαθλίωση και τη φτώχεια, την έλλειψη φαρμάκων για να επιβάλλει την πολιτική της βούληση στον λαό, κάτι που είναι απαράδεκτο.
Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, χτυπημένοι από την οικονομική κρίση, υποφέρουν από ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα και τρόφιμα.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ 2,3 εκ. πολίτες της Βενεζουέλας ζουν στο εξωτερικό με 1,6 εκ. να έχουν μεταναστεύσει από το 2015.
Ένδεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής συγκεντρώθηκαν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν για τη μεταναστευτική κρίση της Βενεζουέλας και ζήτησαν από το Καράκας να δεχτεί την ανθρωπιστική βοήθεια για να μειώσει την έξοδο των πολιτών του, η οποία αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης