Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειωμένες κατά 0,6% οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ τον Αύγουστο 2018 - Η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο 2016

Μειωμένες κατά 0,6% οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ τον Αύγουστο 2018 - Η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο 2016
Στους δώδεκα μήνες έως τον Ιούλιο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,8%, σημειώνοντας σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 4,9% του Ιουλίου
Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω του 1,5 έτους κατέγραψαν τον Αύγουστο του 2018 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, καθώς η πτώση στο κόστος των καυσίμων και σε μια σειρά από άλλα αγαθά υποδηλώνει ότι το ισχυρό δολάριο περικόπτει τις πληθωριστικές πιέσεις.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (14/9/2018) ότι οι τιμές των εισαγωγών υποχώρησαν κατά 0,6% τον Αύγουστο -η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2016- ενώ τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,1%, έναντι των αρχικών στοιχείων που έδειχναν ότι οι τιμές είχαν παραμείνει αμετάβλητες.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια πτώση κατά 0,2% για τον Αύγουστο.
Στους δώδεκα μήνες έως τον Ιούλιο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,8%, σημειώνοντας σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 4,9% του Ιουλίου.
Οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων υποχώρησαν κατά 3,9% -η μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2016- έναντι αύξησης 1% του Ιουλίου, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,4%, μετά από πτώση 1,6% τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο, έναντι πτώσης 0,1% του Ιουλίου.
Παράλληλα, η έκθεση του υπουργείου έδειξε ότι οι τιμές εξαγωγών υποχώρησαν κατά 0,1% τον Αύγουστο, μετά από πτώση 0,5% τον Ιούλιο, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 3,6%, έναντι αύξησης 4,3% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης