Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Γίνονται αυτά τα πράγματα αλλού στον πλανήτη; Ουγκάντα φίλοι μου, τριτοκοσμικη χώρα.

tags :
Γίνονται αυτά τα πράγματα αλλού στον πλανήτη; Ουγκάντα φίλοι μου, τριτοκοσμικη χώρα.
Πάσα ομοιότης εντελώς συμπτωματική…
Γίνονται αυτά τα πράγματα αλλού στον πλανήτη; Ουγκάντα φίλοι μου, τριτοκοσμικη χώρα...

Από post του Θάνος Νασόπουλος στο FB: Θα σας πω μια ιστορία από την Ουγκάντα για να δείτε για τι τριτοκοσμικο καθεστώς μιλάμε.
Ο Ακινλαμπι πήγε σε μια τράπεζα και ζήτησε προσωπικό δάνειο 4 εκατ. σελίνια Ουγκάντας.
Τα εισοδήματα του ήσαν 7.000 σελίνια ετησίως και τα ακίνητα του δεν κοστίζαν πάνω από 100.000 σελινια.
Είπε όμως στην τράπεζα πως ξεκίνησε να παίζει πόκερ στην Pokerstars στο ίντερνετ και πως υπολογίζει ότι σε 1 με 2 χρόνια θα κερδίζει γύρω στα 500.000 τον χρόνο καθαρά.
Οι αλήτες, οι διεφθαρμένοι Αφρικανοί της τράπεζας Γκουλου επέμεναν ότι η πιστοληπτικη του ικανότητα και οι εμπράγματες εγγυήσεις του δεν δικαιολογούσαν δάνειο πανω από 50.000 σελινια.
Εν τέλει βρέθηκαν μέλη και μέτοχοι από το ΔΣ της τράπεζας που ενέκριναν το δάνειο του Ακινλαμπι.
Ο Ακινλαμπι 4 χρόνια μετά δεν είχε πληρώσει τίποτα. Είχε όμως καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος της Ουγκάντα και το πρώτο πραγμα που έκανε ήταν με νόμο να αμνηστευσει τον εαυτό του και τα μέλη του Δ.Σ που του χορήγησαν τα δάνεια.
Κάποια στιγμή ο Ακινλαμπι έπεσε, αφού πτώχευσε το κράτος, τις τράπεζες και τον λαό της Ουγκάντα στον οποίον φόρτωσε και τα χρέη. Ο νέος πρόεδρος, ο Μπακαρι, οταν το ανακάλυψε έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα.
Οταν το έμαθε αυτό η Καμπάλα times, μεγάλη εφημερίδα της χώρας φίλα προσκείμενη στον Ακινλαμπι και εξίσου πτωχευμενη με πολλά δάνεια απλήρωτα, έστησε τον Μπακαρι στον τοίχο γράφοντας εξώφυλλο με τίτλο “Ο Μπακαρι θυμήθηκε τα δάνεια του Ακινλαμπι – Αρωμα εκλογών, η δημοκρατία της Ουγκάντα δοκιμάζεται σκληρά με φόντο μια πολιτική διωξη”
Ο Ακινλαμπι δηλώνει σίγουρος πως θα κέρδιζε τεράστια ποσά στο πόκερ αν ο αχάριστος λαός της Ουγκάντα τον στήριζε με την ψυχή του.
Τώρα διεκδικεί ξανά την προεδρία της Ουγκάντα για να τερματίσει το καθεστώς Μπακαρι και να επανέλθει η κανονικότατα.
Γίνονται αυτά τα πράγματα αλλού στον πλανήτη; Ουγκάντα φίλοι μου, τριτοκοσμικη χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης