Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο πλευρό του Orban η Πολωνία - Θα μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας

Στο πλευρό του Orban η Πολωνία - Θα μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας
H Πολωνία βρίσκεται επίσης υπόλογη ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση του κράτους δικαίου
Στο πλευρό του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Viktor Orban τάσσεται η Πολωνία, η οποία δήλωσε ότι θα μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, που κατηγορείται για παραβίαση του κράτους δικαίου και επίθεση κατά των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
"Κάθε χώρα έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να πραγματοποιεί τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που θεωρεί κατάλληλες", αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πρόκειται για την επίσημη αντίδραση της Βαρσοβίας στη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης κατά της Βουδαπέστης που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων για παραβίαση των αξιών επί των οποίων βασίστηκε η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
"Ενέργειες κατά κρατών μελών χρησιμεύουν μόνο στην διεύρυνση των διαιρέσεων εντός της ΕΕ, αυξάνοντας την σημερινή έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι η Πολωνία βρίσκεται επίσης υπόλογη ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση του κράτους δικαίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε τον Δεκέμβριο 2017 το άρθρο 7 για την επιβολή κυρώσεων κατά της Βαρσοβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης