Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ξανά το πετρέλαιο εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,50% και τα 79,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί ξανά το πετρέλαιο εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,50% και τα 79,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,65% στα 69,91 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Πέμπτη (13/9) το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας την ανοδική πορεία που είχε καταγράψει τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι ανησυχίες που επικρατούν για τις εμπορικές εντάσεις αντισταθμίζουν τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,50% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,34 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,65% στα 69,91 δολ. ανά βαρέλι.
Καθοριστικός παράγοντας για την παραπάνω πτώση παραμένει η προσδοκία ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θα οδηγήσουν σε μείωση της παγκόσμιας ζήτησης, και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ασίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κίνα, αρκετές από αυτές έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζονται από τη διαμάχη των δύο χωρών, ζητώντας μάλιστα από τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να επανεξετάσει την προσέγγισή του απέναντι στο ζήτημα.
Οι πρόσφατες εμπορικές εντάσεις έχουν οδηγήσει επίσης και στην επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΟΠΕΚ για τη ζήτηση πετρελαίου κατά το 2019.
Σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του Οργανισμού, η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί κατά 1,41 εκατ. βαρέλια ημερησίως το ερχόμενο έτος, όγκος μειωμένος κατά 20 χιλ. βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης