Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΝΡ Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής κατά 7,5% το α’ εξάμηνο 2018

ΝΡ Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής κατά 7,5% το α’ εξάμηνο 2018
Με σταθερά ανοδικούς ρυθμούς συνεχίστηκε και στο β’ τρίμηνο της χρονιάς η πορεία των οικονομικών μεγεθών για την NP Ασφαλιστική.
Το κλείσιμο του Α’ εξαμήνου του 2018 βρίσκει την ΝΡ Ασφαλιστική με παραγωγή ύψους 16,3 εκ. ευρώ, αυξημένη κατά 7,52% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, δηλαδή με ποσοστό αύξησης μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, βάσει στοιχείων εξαμήνου 2018 της ΕΑΕΕ.
Η αύξηση της παραγωγής προήλθε κυρίως από την αστική ευθύνη αυτοκινήτου μαζί με τις συμπληρωματικές καλύψεις σε ποσοστό 8,4%, ενώ σταθεροποιητικά ανοδικά διαμορφώθηκε η παραγωγή στον κλάδο πυρός και τους λοιπούς κλάδους.
H προσεκτική ανάληψη κινδύνων βάσει των κανόνων underwriting διαμόρφωσε κατά το Α’ εξάμηνο 2018 ένα καλό αποτέλεσμα ζημιών (L/R) στο σύνολο του χαρτοφυλακίου, της τάξης του 43,1% και συντήρησε το υψηλό λειτουργικό αποτέλεσμα της εταιρίας.
Tα κέρδη προ φόρων βάσει διεθνών λογιστικών προτύπων (ΔΛΠΧ) διαμορφώνονται στα 4 εκ. ευρώ, προερχόμενα από την οργανική ανάπτυξη του οργανισμού. Οι πληρωθείσες ζημιές κατά το Α’ εξάμηνο ήταν 6,6 εκ. ευρώ και τα τεχνικά αποθέματα στο τέλος του Α’ εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 34,1 εκ. ευρώ.

Δείκτες φερεγγυότητας

Οι δείκτες φερεγγυότητας της NP Ασφαλιστικής είναι από τους μεγαλύτερους στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με τον δείκτη φερεγγυότητας (SCR) να διαμορφώνεται στο 208,3% και τον δείκτη MCR στο 827,3%, βάσει των στοιχείων Α’ εξαμήνου 2018.

Στρατηγικές ανάπτυξης

Οι βασικές στρατηγικές της εταιρίας εστιάζονται στην υγιή αύξηση του μεριδίου αγοράς της NP, αλλά μέσα από την κερδοφόρο ανάπτυξη των θεμελιωδών της μεγεθών, τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Συνεργάτες και τους Ασφαλισμένους και με ωφέλιμα και άκρως ανταγωνιστικά προϊόντα.

Ανάπτυξη και εκπαίδευση δικτύου

Η πολιτική ανάπτυξης της εταιρίας βασίζεται στην καλύτερη και παραγωγικότερη αξιοποίηση των επαγγελματικών δυνατοτήτων των Συνεργατών της, σε συνδυασμό με την τεχνολογική αναβάθμιση όλων των καθημερινών εργαλείων δουλειάς, που είναι απαραίτητα στη σύγχρονη εποχή.
Σε αυτό το πλαίσιο, η NP Ασφαλιστική δίνει μεγάλη έμφαση στην συνεχή διαδικασία εκπαίδευσης, μέσω των κατά τόπους σεμιναρίων επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των Συνεργατών της, με τη διεξαγωγή πάνω από 60 σεμιναρίων μέσα στο 2018 για τους υποχρεωτικούς Τομείς Α’, Β’ και Γ’ του 2018, καθώς και επαναληπτικών σεμιναρίων για εκκρεμότητες προηγούμενων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης