Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αρκετά «σύννεφα» στην αγορά πετρελαίου διαπιστώνει ο ΟΠΕΚ

tags :
Αρκετά «σύννεφα» στην αγορά πετρελαίου διαπιστώνει ο ΟΠΕΚ
Σημαντική η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ τον Αύγουστο 2018
Αρκετές ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης πετρελαίου διατυπώνει ο ΟΠΕΚ στην τακτική μηνιαία έκθεσή του, με δεδομένη και την αύξηση της δικής του παραγωγής τον Αύγουστο του 2018.
Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός η παραγωγή του υξήθηκε κατά 278.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, με οδηγό την ενίσχυση της προσφοράς από Λιβύη, Ιράκ και Νιγηρία.
Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε επίσης ότι η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκε κατά 38.000 βαρέλια την ημέρα σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές και κατά 124.000 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του βασιλείου.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/OPEC%20sept%20table.jpg?itok=9M3j3vIY

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΠΕΚ έδειξαν παράλληλα ότι η παραγωγή του Ιράν υποχώρησε κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο.
Η συνολική παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αυξήθηκε κατά 490.000 βαρέλια την ημέρα στα 98,88 εκατ. βαρέλια την ημέρα ως αποτέλεσμα της απόφασης του ΟΠΕΚ να τερματίσει τον περιορισμό της παραγωγής και ενώ η παραγωγή στις ΗΠΑ παρέμεινε σε ανοδική τροχιά.
Την ίδια στιγμή, ο ΟΠΕΚ μείωσε ελαφρώς τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της ζήτησης αυτό το έτος και το επόμενο, ως αποτέλεσμα της πιο αδύναμης ζήτησης σε Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/OPEC%20primary%20sept.jpg?itok=PhxJWnh8

Η ανάπτυξη της ζήτησης το 2018 αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,62 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ το 2019 αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,41 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Και οι δύο εκτιμήσεις είναι περίπου 20.000 βαρέλια την ημέρα χαμηλότερες από τις αρχικές προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης