Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απροσδόκητη πτώση 0,1% στις τιμές παραγωγού των ΗΠΑ τον Αύγουστο 2018

Απροσδόκητη πτώση 0,1% στις τιμές παραγωγού των ΗΠΑ τον Αύγουστο 2018
Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 2,9% σε ετήσια
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν τον Αύγουστο του 2018 οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, σημειώνοντας μάλιστα την πρώτη πτώση σε 1,5 έτος, καθώς η πτώση των τιμών στα τρόφιμα και σε μια σειρά εμπορικών υπηρεσιών αντιστάθμισε την αύξηση στο κόστος των ενεργειακών προϊόντων.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/9/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1% τον Αύγουστο, ενώ τον Ιούλιο είχε παραμείνει αμετάβλητος.
Η πτώση του Αυγούστου ήταν η πρώτη από τον Φεβρουάριο του 2017.
Στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Αύγουστο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,8%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 3,3% του Ιουλίου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να αυξηθεί κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 3,2% σε ετήσια.
Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 2,9% σε ετήσια, έναντι αύξησης 2,8% του Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE) -που προτιμάται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed)- εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 2% τον Ιούλιο, πετυχαίνοντας τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για τρίτη φορά φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης