Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις *12/9/2018

tags :
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις  *12/9/2018
Η μαύρη τρύπα σε επιμέρους λογαριασμούς του ομίλου μπορεί και να υπερβαίνει το μισό δισ. ευρώ.
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις  *12/9/2018

FF GROUP: Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η κατάσταση στην εταιρεία είναι τραγική. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι η μαύρη τρύπα σε επιμέρους λογαριασμούς του ομίλου μπορεί και να υπερβαίνει το μισό δισ. ευρώ. Μπορεί το μέγεθος να φαντάζει τεράστιο, αλλά αρχικά γίνεται λόγος για μια μαύρη τρύπα περί τα 250 εκατ. ευρώ στο ταμείο. Ενώ αντίστοιχες φαίνεται να υπάρχουν και στο τομέα των αποθεμάτων, αλλά και σε λογαριασμούς που έχουν σχέση με τις πωλήσεις σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις. Γι αυτό η μαύρη τρύπα αγγίζει εξαιρετικά μεγάλα μεγέθη. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν, τότε δύσκολα θα αποφευχθούν τα χειρότερα... Με την εταιρεία να οδηγείται ακόμη και στην οριστική χρεοκοπία.

ΑΧΕ: Σχετικά με τα ανωτέρω θα επαναλάβουμε πως το πρόβλημα σε μια από τις μεγάλες χρηματιστηριακές είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Και ας έχουν περάσει 4 μήνες από το ξέσπασμα της κρίσης, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο.

The Mall Athens – LAMDA OLYMPIA VILLAGE ΑΕ: Όπως αναφέρεται αναλυτικά στη σημείωση 16 ¨Ενδεχόμενες υποχρεώσεις και απαιτήσεις¨ τον Ιανουάριο του 2014 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης κατά του νόμου 3207/2003, σύμφωνα με τις προβλέψεις του οποίου υλοποιήθηκε η ανέγερση του Ολυμπιακού χωριού τύπου και του εμπορικού κέντρου “The Mall Athens”. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει άμεση επίπτωση στην λειτουργία του εμπορικού κέντρου, η οποία εκτιμάται βάσιμα ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Η Διοίκηση έχει αξιολογήσει την διαδικασία που υποδείχθηκε από τους  νομικούς συμβούλους της Εταιρίας και η οποία επιβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, και ως εκ τούτου έχουν ήδη αναληφθεί όλες οι ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή. Με την ολοκλήρωση των εν λόγω ενεργειών οι οποίες φυσικά προϋποθέτουν τη λειτουργική συνδρομή των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών, θα διασφαλιστεί η πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου. Οι παραπάνω αναφερόμενοι παράγοντες έχουν ληφθεί υπόψη από τη Διοίκηση για το πλαίσιο κατάρτισης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων για την περίοδο που έληξε την 30 Ιουνίου 2018.

Η Διοίκηση προκειμένου να διασφαλίσει ότι αναλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες για την ελαχιστοποίηση τυχόν επιπτώσεων στις δραστηριότητες του Ομίλου, αξιολογώντας τους προαναφερόμενους παράγοντες, καθώς και τους γενικούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους, όπως αναφέρονται στη σημείωση 3 των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της 31 Δεκεμβρίου του 2017, σε συνδυασμό με το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, εκτιμά διαρκώς την κατάσταση και τις πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις.

ΛΑΜΔΑ : Κίνδυνος Ρευστότητας - Κατά την 30 Ιουνίου 2018, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός αφορά κυρίως το ομολογιακό δάνειο της Εταιρίας (ύψους € 108,2 εκ.) καθώς και των θυγατρικών εταιριών Lamda Domi S.A. (ύψους €60,3 εκ.) και Lamda Prime Properties S.A. (ύψους €5,3 εκ.), με ημερομηνίες αποπληρωμής από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2018. Η Διοίκηση βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους χρηματοοικονομικούς φορείς αναφορικά με την αναχρηματοδότηση των ανωτέρω βραχυπρόθεσμων δανείων, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων. Η Διοίκηση κρίνει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Φόρος εισοδήματος - ΛΑΜΔΑ: Σύμφωνα με το φορολογικό νόμο ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων στην Ελλάδα ορίζεται στο 29%. Επιπλέον, ο φορολογικός συντελεστής για τις θυγατρικές διαφέρει ανάλογα με την χώρα εγκατάστασης αυτών ως εξής: Ελλάδα 29%, Ρουμανία 16%, Σερβία 15%, Βουλγαρία 10%, Μαυροβούνιο 9% και Ολλανδία 25,5%.

GFF – Πάλι τα ίδια : Και με την αγορά να κλείνει χθες στις 692,94 μονάδες, -1,84% και να προβληματίζει (ειδικά οι τραπεζικές μετοχές). Φυσικά και η αγωνία έχει να κάνει με τη γνωστή «μάχη» του ΓΔ να μη χάσει οριστικά τις κρίσιμες στηρίξεις στα επίπεδα των 700 – 710 μονάδων, στα όρια των οποίων κινούμαστε τις τελευταίες περίπου 2-3 εβδομάδες.
  • Και ξέροντας ότι είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε. Με αυτές τις στηρίξεις συνδέεται η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς (κάτι το οποίο τα λέει όλα για την κρισιμότητα των επιπέδων) και το χθεσινό κλείσιμο χαμηλότερα τους κατά 8 περίπου μονάδες δεν μας άρεσε καθόλου.
  • Μια από τα ίδια λοιπόν, με ζητούμενη μια ισχυρή αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
GFF(Ι)– ΟΠΑΠ -  Αποτελέσματα 6μηνου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΟΠΑΠ. Αποτελέσματα τα οποία αναμένεται να είναι καλά, λόγω και του πρόσφατου Mundial. Ωστόσο εμείς θα περιμένουμε να δούμε δύο άλλα πράγματα.
  • Αρχικά πως εξελίσσονται τα μεγέθη από τα Vlt’s. Το κλειδί κατά την άποψη για να δει μελλοντικά, σημαντικά, υψηλότερες αποτιμήσεις η εισηγμένη.
  • Δεύτερον, θα περιμένουμε να δούμε αν ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει κάποιο έκτακτο προμέρισμα για την τρέχουσα χρήση, κάτι εξαιρετικά πιθανό όπως πιστεύουμε.
  • Και κάτι το οποίο θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη μετοχή.
GFF(ΙΙ)- Lamda Development: Με απώλειες 2,21% έκλεισε χθες η μετοχή της Lamda Development (στα 6,63 ευρώ), μια μετοχή η οποία παρά τη χθεσινή πτώση έχει τελευταία μια καλή εικόνα. Και δικαιολογημένα θα λέγαμε, αφού παρά τη συνολική μιζέρια του χρηματιστηρίου υπάρχουν θετικές ειδήσεις για την εταιρεία. Θετικές ειδήσεις οι οποίες κατά την άποψη μας θα δικαιολογούσανε υψηλότερες τιμές, αλλά δυστυχώς δε βοηθάει η συνολική εικόνα της αγοράς. Όπως για παράδειγμα το μεγάλο ενδιαφέρον (από 5 εταιρείες – κοινοπραξίες) που φαίνεται να υπήρξε για το Casino στο ελληνικό, με τις πληροφορίες να κάνουνε λόγο για πολύ υψηλές προσφορές (αν και ακόμη τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί).

ΛΑΜΔΑ: Και πέραν των ειδήσεων που αφορούν το project του ελληνικού, να μην ξεχνάμε ότι από την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου εισέρχεται στο δείκτη FTSE Emerging Europe All Cap. Και σίγουρα αυτό βοηθάει να βγουν κάποιοι αγοραστές στη μετοχή.

ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΟ και ΜΑΧΙΜΟ το www.greekfinanceforum.com, αξίζει να το παρακολουθείτε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει…

http://www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης