Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,52% και τα 79,47 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Περαιτέρω άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,52% και τα 79,47 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,01% στα 69,95 δολ. ανά βαρέλι
Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (12/9) η άνοδος για το πετρέλαιο, καθώς το εμπόρευμα δέχεται ώθηση από τις αναφορές ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά την περασμένη εβδομάδα, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος του Ιράν.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,52% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,47 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,01% στα 69,95 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, τόσο το Brent όσο και το WTI έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα του +2,2%, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των προηγούμενων ημερών.
«Οι τιμές του πετρελαίου πραγματοποίησαν άλμα καθώς τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα έδειξαν μία μεγάλη πτώση», σχολίασε ο αναλυτής της Rivkin Securities, William O'Loughlin.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 8,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2018, στα 395,9 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Εφόσον τα παραπάνω δεδομένα επιβεβαιωθούν αργότερα εντός της ημέρας από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να καταγράψουν περαιτέρω άνοδο, όντας εδραιωμένες γύρω από τη ζώνη των 70 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στις υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες ώστε να διακόψουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης