Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οverweight για τις αγορές σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη παραμένει η Μorgan Stanley - Κορυφαία επιλογή η Γερμανία - Στις 6 τελευταίες θέσεις Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιταλία

Οverweight για τις αγορές σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη παραμένει η Μorgan Stanley - Κορυφαία επιλογή η Γερμανία - Στις 6 τελευταίες θέσεις Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιταλία
Overweight δηλώνει πως παραμένει για τις αγορές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης η Morgan Stanley, στην τελευταία έκθεσή της με  τίτλο "European Strategy Country Model Update: Still Prefers Core to Periphery".
Ο οίκος αναφέρει πως στις πρώτες θέσεις της προτίμησής του φιγουράρουν οι αγορές σε Γερμανία, Σκανδιναβία, Αυστρία και Ελβετία, αλλά προειδοποιεί πως αν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, τότε θα υπάρχει κίνδυνος για τη Γερμανία και τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Αναλυτικότερα, την πρώτη θέση της λίστας με τις προτιμώμενες αγορές του οίκου καταλαμβάνει το γερμανικό χρηματιστήριο, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νορβηγία. Η Ισπανία υποχώρησε κατά 2 θέσεις και βρίσκεται στην 14η θέση, ενώ Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιταλία βρίσκονται στις 6 τελευταίες θέσεις.
Η Αυστρία είναι η χώρα που σημείωσε τη μεγαλύτερη εξέλιξη, καθώς είναι η χώρα που ανέβηκε κατά 8 θέσεις, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, για να καταλάβει την 3η θέση της λίστας της Morgan Stanley. Αλλά και η Ολλανδία ανήλθε στη 10η θέση, κερδίζοντας 5 θέσεις μέσα σε ορίζοντα λίγων μηνών.
Το Βέλγιο είναι η χώρα με τις χειρότερες επιδόσεις, καθώς υποχώρησε στη 13η θέση από την 7η που βρισκόταν νωρίτερα. Πέντε θέσεις έχασε και η Ελβετία, υποχωρώντας στην 5η θέση.
"Εξακολουθούμε να προτιμούμε τις αγορές στον βασικό πυρήνα της Ευρώπης έναντι της περιφέρειας", αναφέρει μεταξύ άλλων στην έκθεσή της η Morgan Stanley.
Kατά τον οίκο, οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια συνιστούν και το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις κινήσεις των αγορών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης