Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, εν μέσω των εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.202,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, εν μέσω των εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.202,20 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,2% έκλεισε ο χρυσός, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (11/9/2018) ο χρυσός, παρά το ελαφρώς ενισχυμένο δολάριο, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του έχει προετοιμάσει νέους δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 267 δισ. δολ., πέραν των 200 δισ. που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Την ίδια ώρα, στο προσκήνιο έχουν έρθει και οι εμπορικές διαφορές ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, με τον ιάπωνα υπουργό Οικονομίας, Toshimitsu Motegi, να επισημαίνει σήμερα ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να τις επιλύσουν.
Ειδικότερα, ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κάποιες διαφορές στις απόψεις τους για το εμπόριο, αλλά θα αναζητήσουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να προχωρήσουν στην επίλυση των διαφορών μέσω των συζητήσεων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία εξακολουθούν να διαπραγματεύονται την ημερομηνία διεξαγωγής των διμερών εμπορικών συνομιλιών, καθώς και ότι οι σχετικές συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν πριν από τη σύνοδο μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του ιάπωνα πρωθυπουργού, Shinzo Abe.
Χθες (10/9) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας υποσχέθηκε να προασπιστεί το ελεύθερο εμπόριο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι εμπορικές κυρώσεις δεν ωφελούν καμία χώρα».
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 2,4 δολ. ή 0,2% στα 1.202,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε οριακά έναντι του δολαρίου, στο 1,159 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 95,2 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης