Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σε μαζικές πωλήσεις μετοχών Folli Follie είχαν προχωρήσει θεσμικοί πριν την αναστολή

Σε μαζικές πωλήσεις μετοχών Folli Follie είχαν προχωρήσει θεσμικοί πριν την αναστολή
Πλέον κατέχουν μικρή θέση στο μετοχολόγιο της εταιρείας, η οποία ακόμα δεν έχει ενημερώσει για το ύψος των ελλειμμάτων
Μεγάλες πωλήσεις από εγχώριους θεσμικούς στη μετοχή της Folli Follie έγιναν λίγο πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης.
Ενώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου κάποιοι θεσμικοί είχαν εξαιρετικό timing και πούλησαν περίπου 200 χιλ. μετοχές, στο τέλος του δευτέρου τριμήνου και ενώ είχε γίνει η αναστολή διαπραγμάτευσης ήδη οι πωλήσεις είχαν ξεπεράσει τα 1,3 εκατ. ευρώ.
Οι περισσότεροι εγχώριοι θεσμικοί στο άκουσμα της καταγγελίας αλλά και λόγω της εξέλιξης της υπόθεσης, όπου η διοίκηση της Folli Follie δεν απαντούσε στα ερωτήματα και δεν προσκόμιζε στοιχεία, προχώρησαν σε πωλήσεις 1,344 εκατ. μετοχών και πλέον είναι λίγα τα αμοιβαία που έχουν στην κατοχή τους μετοχές.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Bankingnews το αμοιβαίο ασφαλιστικών οργανισμών μικτό εσωτερικού πούλησε 328 χιλ. τεμάχια, το Alpha Blue Chips Ελληνικό Μετοχικό 197 χιλ. τεμάχια, το Metlife Medium Small Cap 170 χιλ. τεμάχια, το Δήλος Επιλεγμένων Αξιών blue chips μετοχικό εσωτερικού πούλησε 124 χιλ. τεμάχια , το Δήλος Small Cap μετοχικό εσωτερικού 97 χιλ. τεμάχια, το Interamerican Δυναμικό 80 χιλ. τεμάχια, το Ερμής Δυναμικό 75 χιλ. τεμάχια, το Alpha Trust Hellenic Equity Fund 62 χιλ. τεμάχια, το Alpha Trust New Strategy μετοχικό εσωτερικού 60 χιλ. τεμάχια, το Alpha Επιθετικής Στρατηγικής 55 χιλ. τεμάχια, το GF Equities μετοχικό εσωτερικού 54 χιλ. τεμάχια και μικρότερες πωλήσεις έκαναν άλλοι εγχώριοι θεσμικοί.
Πλέον κατέχουν μικρή θέση στο μετοχολόγιο της εταιρείας, η οποία ακόμα, αν και έχουν περάσει μήνες από την αναστολή διαπραγμάτευσης, δεν έχει ενημερώσει για το ύψος των ελλειμμάτων και φυσικά δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό αναμορφωμένο.
Η εξέλιξη αυτή κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού στελέχη της αγοράς σχολιάζουν πως όσο αργεί να ενημερώσει, το πρόβλημα μάλλον είναι μεγαλύτερο από όσο αρχικά φαντάζονταν κάποιοι.
Υπενθυμίζεται πως το Bankingnews είχε αποκαλύψει την τιμή με την οποία αποτιμούν πλέον τη μετοχή οι θεσμικοί, ήτοι τα 2,42 ευρώ και τις υποθέσεις που είχαν κάνει προκειμένου να καταλήξουν σε αυτήν την τιμή, που είναι φυσικά σημαντικά χαμηλότερη από την τελευταία τιμή που είχε στο ταμπλό (4,80 ευρώ).
Το ερώτημα βέβαια που δημιουργείται είναι αν αυτή η τιμή είναι πλέον δίκαιη ή αν πρέπει να πάρουν ακόμα μεγαλύτερες προβλέψεις.
Υπενθυμίζεται πως χθες 10/9 ανακοινώθηκε πως οι τράπεζες κατήγγειλαν δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ και πως στις 12/9 θα είναι η εκδίκαση της υπόθεσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης