Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ - Στο +0,32% και τα 77,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ - Στο +0,32% και τα 77,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,10% στα 67,61 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (11/9) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,62 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του +0,10% στα 67,61 δολ. ανά βαρέλι.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα αποθέματα αργού θα καταγράψουν άνοδο, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πτώση στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ.
Παρά την άνοδο που σημειώνει το πετρέλαιο, οι τιμές του παραμένου περιορισμένες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις εξαγωγές της Τεχεράνης.
Σύμφωνα με την ενεργειακή συμβουλευτική εταιρεία FGE, τόσο η Ινδία, όσο και η Ιαπωνία με τη Νότια Κορέα, έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν τις εισαγωγές ιρανικού αργού.
Χθες (10/9) ο αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Rick Perry, συναντήθηκε με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβαίας, ενώ σήμερα θα συναντηθεί και με αξιωματούχους από τη Ρωσία, προκειμένου οι τρεις χώρες να συζητήσουν το θέμα της παραγωγής τους, καθώς οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Σημειώνεται ότι οι τρεις χώρες είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου στον κόσμο, εξάγοντας συνολικά το ένα τρίτο του πετρελαίου που καταναλώνεται παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης