Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εκτιμήσεις για την αγορά σε tactical trading: Ελάχιστα τα περιθώρια ανόδου στις τράπεζες +8%, το ΧΑ στις 730 μον. τα ομόλογα στο 4,10%

Εκτιμήσεις για την αγορά σε tactical trading: Ελάχιστα τα περιθώρια ανόδου στις τράπεζες +8%, το ΧΑ στις 730 μον. τα ομόλογα στο 4,10%
Να θυμόμαστε οι μετοχές των τραπεζών είναι κάτω από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015 και αυτό δεν θα αλλάξει στο ορατό μέλλον.
Η πρώτη αντίδραση της επενδυτικής κοινότητας σε μετοχές και ομόλογα μετά την παροχολογία Τσίπρα στην ΔΕΘ μπορεί να δημιούργησε μια εικόνα τεχνικής ευφορίας αλλά επί της ουσίας δεν ήταν κάτι σπουδαίο.
Ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα που ούτε τις αγορές προκάλεσε, ούτε τους δανειστές και ακολούθησε την στρατηγική των μεταχρονολογημένων επιταγών…με ορίζοντα 4ετίας.
Οι μετοχές των τραπεζών και ο μη τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν επειδή είχαν δεχθεί ισχυρή πίεση ενώ ανέκαμψαν και οι τιμές των ομολόγων οδηγώντας τις αποδόσεις από το 4,30% στο 4,20%.
Η άνοδος των μετοχών και ομολόγων ήταν μια θετική κίνηση περισσότερο ψυχολογική.
Η άποψη μας όπως έγκαιρα την παρουσιάζουμε είναι ότι τα ανοδικά περιθώρια της αγοράς δεν είναι μεγάλα ειδικά στο χρηματιστήριο λόγω τραπεζών.
Ορισμένοι ξένοι με τους οποίους συνομιλήσαμε υποστηρίζουν ότι με όρους τακτικής διαπραγμάτευσης υπάρχουν περιθώρια ανόδου +8%, το ελληνικό χρηματιστήριο στις 730 μονάδες και βέλτιστο 750 μονάδες και στα ομόλογα 4,10% το fair value στο ελληνικό 10ετές με το 4% να αποτελεί πανίσχυρο τεχνικό σημείο….λόγω Ιταλίας.
Επίσης εκτιμούν ότι ο στόχος για το ελληνικό χρηματιστήριο τέλη του 2018 είναι οι 770 με 780 μονάδες και στο καλύτερο σενάριο οι 800 μονάδες που δεν φαίνεται πιθανό.

Η άποψη του bankingnews

Λαμβάνοντας υπόψη
1)Τι εισροές στις αναδυόμενες αγορές καθώς λόγω Πολωνίας στις 21 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει κινητικότητα.
Η Πολωνία αναβαθμίζεται σε ανεπτυγμένη αγορά development market στους δείκτες του οίκου FTSE από αναδυόμενη αγορά emerging market που είναι την τρέχουσα περίοδο.
Επειδή θα φύγει η Πολωνία θα αυξηθεί το ειδικό βάρος των άλλων αναδυόμενων αγορών όπως και της Ελλάδος, οπότε αναμένονται εισροές.
2)Οι τράπεζες στο γ΄ τρίμηνο του 2018 δεν εμφανίζουν ουσιώδεις διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα τους σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018 που ήταν φτωχό ποιοτικά.
3)Οι δανειστές βρίσκονται στην Ελλάδα για τον πρώτο μεταμνημονιακό έλεγχο – αξιολόγηση.
Εάν αποχωρήσουν χωρίς προβλήματα και παρατηρήσεις θα είναι καλό νέο.
4)Η Ιταλία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης με το Ιταλικό 10ετές στο 2,90%.
5)Η τουρκική λίρα στις 6,40 ανά δολάριο επίσης έχει σταθεροποιηθεί, δεν έχει βελτιωθεί αλλά και δεν επιδεινώνεται.
Υπό αυτές τις παραμέτρους θα μπορούσε η αγορά να έχει ακόμη κάποια ανοδικά περιθώρια αλλά όχι κάτι σπουδαίο.
Να θυμόμαστε οι μετοχές των τραπεζών είναι κάτω από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015 και αυτό δεν θα αλλάξει στο ορατό μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης