Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το όραμα Τσίπρα που θα εφαρμοστεί από την επόμενη κυβέρνηση δεν εντυπωσίασε - Προσωρινό το ράλι στην αγορά

Το όραμα Τσίπρα που θα εφαρμοστεί από την επόμενη κυβέρνηση δεν εντυπωσίασε - Προσωρινό το ράλι στην αγορά
Η δύναμη της αγοράς είναι εξασθενημένη…τα προβλήματα ακόμη παραμένουν, οπότε το θετικό κλίμα δεν θα διατηρηθεί….θα έχει πολύ σύντομη ημερομηνία λήξεως.
Το όραμα Τσίπρα ή οι παροχολογίες με ορίζοντα 4ετίας δεν ενθουσίασε.
Οι παροχές Τσίπρα ήταν ένα μείγμα φόβου απέναντι στις αγορές και πολιτικού καιροσκοπισμού με υποσχετικές 4ετίας.
Οι Βρυξέλλες και η ΕΚΤ αντιμετωπίζουν με ορθολογισμό τις παροχές Τσίπρα…θεωρούν ότι έκανε ένα βήμα πίσω και ότι αποτίμησε με προσοχή την στάση των αγορών στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα όπου το κλίμα είχε επιδεινωθεί λόγω του φόβου ακραίας παροχολογίας.
Ο Regling ο επικεφαλής του ESM πέρασε ένα μήνυμα στην Ελλάδα, οτιδήποτε αποτελεί τροχοπέδη στις μεταρρυθμίσεις οι δανειστές θα βάζουν veto στα μέτρα για το χρέος.
Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι δέσμια των δανειστών και των αγορών.
Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εξαγγελίες του δεν είναι παροχές αλλά όραμα.
Με την διαφορά ότι άπαξ και θα εφαρμοστεί το όραμα σε βάθος 4ετίας…θα το εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση.
Το όραμα Τσίπρα θα το εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Το όραμα – παροχές Τσίπρα πως αντιμετωπίστηκε από τις αγορές;

Στο χρηματιστήριο σημειώθηκε ένα μη πειστικό ράλι ανόδου με χαμηλό τζίρο και όγκο που δεν έπεισε.
Από τα 16,2 εκατ όγκο μόνο 5 εκατ διακίνησαν οι ξένοι επενδυτές περίπου 800 χιλ η J P Morgan, 700 χιλ η Morgan Stanley, 600 χιλ η Bank of America, 500 χιλ η Goldman Sachs κ.α.
Οι ξένοι δεν ενθουσιάστηκαν με το όραμα Τσίπρα όχι γιατί ήταν παροχολογία ή γιατί αφορά το βάθος 4ετίας.
Οι ξένοι επενδυτές θεωρούν την Ελλάδα ακόμη έρμαιο των εσωτερικών και διεθνών εξελίξεων, παραμένει ασταθής ενώ οι τράπεζες που αποτελούν κινητήριο δύναμη…έχουν σοβαρά προβλήματα.
Οι τράπεζες δεν μπορούν να ανακάμψουν και όπως φαίνεται θα παραμείνουν καθηλωμένες κάτω από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015.
Οι τράπεζες με πρόβλημα στα προ προβλέψεων έσοδα και πρόβλημα στα κεφάλαια τα οποία μειώνονται και είναι χαμηλής στάθμης ποιοτικά δεν μπορούν να αποτελέσουν επενδυτικό κίνητρο.
Η πρώτη αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς ήταν «ευτυχώς που δεν έδωσε περισσότερα ο Τσίπρας»…
Όμως αυτή η εικόνα θα ξεθωριάσει γρήγορα, οι τράπεζες δεν πείθουν οπότε ίσως από τις 11 ή το αργότερο 12 Σεπτεμβρίου θα ατονήσει πλήρως η ανοδική αναλαμπή.
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει μια ακόμη ευκαιρία στις 21 Σεπτεμβρίου λόγω Πολωνίας.
Η Πολωνία αναβαθμίζεται σε ανεπτυγμένη αγορά από αναδυόμενη και αυτή η μετατόπιση θα αυξήσει τα ειδικά βάρη των υπολοίπων αναδυόμενων αγορών όπως και της Ελλάδος.
Αναμένονται εισροές 180 εκατ περίπου.
Ως προς τα ομόλογα το 10ετές από 4,30% έχει υποχωρήσει στο 4,20% και όπως έγκαιρα είχε προβλεφθεί δικαιολογείται μια κίνηση έως το 4,10% με 4,15%.
Σε γενικές γραμμές ένας παράγοντας αποσταθεροποίησης έχει εκλείψει, η παροχολογία Τσίπρα άπαξ και ο πρωθυπουργός λόγω του φόβου των αγορών έκανε ένα βήμα πίσω.
Ωστόσο η δύναμη της αγοράς είναι εξασθενημένη…τα προβλήματα ακόμη παραμένουν, οπότε το θετικό κλίμα δεν θα διατηρηθεί….θα έχει πολύ σύντομη ημερομηνία λήξεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης